29 Ocak 2013 Salı

Uzun İlişkilerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlişkinizin sağlıklı yürüdüğünden emin misiniz? Ondan ayrıldığınız da dünyanız başınıza yıkılıyor mu? Hayattan bir anda soğuyor ve intiharın eşiğine geliyor musunuz? Onsuz hiç bir şeyden zevk alamıyor musunuz? O halde ilişkiye bağımlı olabilirsiniz.

Bağımlı olan kişilerin ilişkileri de kendileri gibi bağımlılık duygusu yaratır. Sizden ayrılamazlar. Eğer siz ya da sevgilinizde bu gibi davranışlar var ise öyleyse haberimizi okuyun. Karşınızdaki kişinin ya da kendinizin bağımlı olduğunu nasıl anlayacağınızı tarif ediyoruz!
İlişkiye saplantılı kişiler nasıl anlaşılır?

İlişkiniye bağımlı olan kişilerde genellikle şu özellikler vardır:

  • Bağımlı olan kişi sevgilisi olmadan kendini çok güçsüz ve çaresiz hisseder. Bunalıma girer. Karşısındaki insanın kendisini güçlü kıldığını hisseder ve o gidince dünyası başına yıkılır.
  • Bağımlı kişiler için mutluluk demek ilişkinin iyi gitmesidir. Herhangi bir kavga ya da en ufak bir tartışma bile onun tüm gün mutsuz olmasına yeter. Tam tersi, işsiz güçsüz ve parasız bile olsa eğer sizinle sorunu yok ise dünyalar onundur.
  • Ayrılık düşüncesi ya da uzun süren kızgınlıklar bağımlı olan kişiyi büyük bir çıkmaza sokar.
  • Bağımlı kişilerde sevgilisinden ayrılma düşüncesi ya da sevgilisinin er ya da geç öleceğini düşünmesi bile büyük üzüntü duymasını sağlar.
  • Bağımlı kişiler ilişkilerinde her şeyin yolunda gitmesini isterler. Bu yüzden genel olarak hep diken üzerindelerdir. Kavga ettikten sonra onu gün aşırı kapınızda yakalarsanız şaşırmayın!
  • Bağımlı kişiler her daim onunla ilgilenmenizi isterler. Onlar için ilgisizlik demek onu terk edeceğinizin işaretidir. Bu da kişiyi depresyona sokar.
  • Bağımlı kişiler günlük aldıkları kararlardan asla emin olamazlar. Sevgililerini arayop onay isterler ya da kararsız kaldıklarında yanlış karar verirler.
  • Bağımlı kişiler karşılaştıkları terslikler karşısında kendilerini çok güçsüz hissederler ve sizden devamlı yardım isterler. Onun gözünde bir yardım meleği olabilirsiniz.
  • Terk edilme korkusu içinde yaşadıkları için kendilerinden ödün vermeye her zaman açık olurlar. İstemediğiniz bir şeyi sizi kaybetmemek uğruna hayatı boyunca tekrarlamazlar.

Uzun İlişkilerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder