29 Ocak 2013 Salı

Doğru ve Uygun Burun Estetiği

Tüm kadınlar seksi görünmek isterler, peki ya burnunuzun seksiliğini etkilediğini biliyor musunuz? Vücurdunuz dişiliğinizi gösterirken burnunuz eğer aşağıda düşükse bu size erkeksi bir hava katabilir. Seksi burun estetiği hakkında her şeyi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Gence anlatıyor.

Op. Dr. Hakan Gence, burun estetiğinde standart olarak yapılan küçültme ve kaldırma döneminin sona erdiğini belirtiyor. Eskiden kim olursa olsun herkesin aynı burnu yaptırdığını söyleyen Gence, ideal burun estetiğinin kişinin yüz tipine uygun olması gerektiğini savundu. Burun ameliyatı yaparken kişinin cinsiyetine önem verildiğini belirten Gence, düşük burnun kadınlara erkeksi bir hava katacağının da altını çizdi. Gence kadın ve erkek burnu arasındaki farkı şu sözlerle ifade etti. “Yandan bakıldığı zaman burunla üst dudak arasındaki açı ideal olarak bayanlarda 95 ila 100 derece, erkeklerde ise 90 ila 95 derece arasında olmalıdır” dedi.

Burnunuz yüzünüzün altın oranına uygun mu?

Dr. Hakan Gence; “Burun yüz içerisinde bir bütünün parçasıdır. Kişinin yüz yapısı incelenmeden asla burun ameliyatı yapılamaz. Kişinin ameliyatını yaparken sadece burna odaklanırsanız yanlış yapmış olursunuz. İdeal bir burunun, dudakla-alınla yaptığı açılar, yüzün dik ve yatay yüzeylerine göre oranı ile değerlendirilir. Burun, her iki kulağı da içerecek şekilde yüzün 1/5’i genişliğinde olmalıdır. Yani yüzü enine 5 eşit parçaya böler. Burun yüksekliğinin, saçlı deri sınırı ve çenenin en alt ucu arasındaki mesafenin de 1/3 oranında olması gerekir. Yani yüzü dikine 3 eşit parçaya bölmelidir. Yandan bakıldığında üst dudak ideal olarak alt dudağın 2 mm. önündedir.” dedi.
Burun estetiği nasıl olmalıdır?

  • Doğal görünümlü,
  • Kişinin yüz yapısına ve cinsiyetine uygun,
  • Burun estetiği yaptırdığınızı sizi tanımayan kişilerin anlayamadığı,
  • İdeal burun ölçülerine sahip,
  • Solunum problemi yaratmayan bir sonuç ortaya çıkmalıdır.

Doğru ve Uygun Burun Estetiği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder