30 Ocak 2013 Çarşamba

Mutfak Dekorasyonu ve Renk Seçenekleri

Mutfak tasarımında çok önemli bir seçenek de renklerdir. Buna göre uygun renk seçeneği için kişisel zevklerinizi ve ortam koşullarını dikkate almanız gereklidir. Seçtiğiniz rengin tat alma duygunuzu dahi etkileyeceğini unutmayın. Mutfak dizaynında başlıca renk örneklerini vererek etkilerini sıralayabiliriz:

  • LACİVERT:

Büyük ve aydınlık bir mutfak için lacivert uygun seçim olabilir. Mekanınız küçükse, beyaz ya da gri gibi açık bir renkle birlikte kullanılmalıdır. Otorite ve verimliliği simgeleyen lacivert, sağlamlığı da ifade ettiği için insanlar üzerinde güven duygusu yaratır.

  • TURUNCU:

Canlı tonları enerji veren turuncu, geniş alanlarda kullanılabilir. Beyaz, açık sarı, krem ve griyle uyum sağlayan turuncu; malzeme olarak ahşap ya da metalle birlikte kullanıldığında hoş bir kombinasyon oluşturur.

  • KIRMIZI:

Kırmızının iştah artırdığı herkes tarafından bilinir. Mutfakta belirli oranda kırmızı kullanmak enerji verir ancak geniş yüzeylerde rahatsız edici olabilir. Siyah, gri ya da beyazla eşleştirilmelidir.

Aradığın Ehil Seni Bulsun!

  • MAVİ:

Yapılan araştırmalar, mavi rengin kırmızının aksine yeme hissini azalttığını gösteriyor. Bu nedenle mutfakta tek başına kullanılması önerilmez. Maviyle birlikte lacivert, beyaz ya da açık gri önerilir.

  • SARI:

Mutfaklarda en çok tercih edilen renklerden biridir. Yumuşak tonları neşe verir ve olumlu duygular uyandırır. Çelik, krom ve camla uyum sağlayan sarı; beyaz ve siyahla kombinlenebilir.

  • BEYAZ:

Temiz görünümünden dolayı mutfaklar için en popüler seçim olan beyaz, insanlar üzerinde hijyen ve tazelik duyguları uyandırır. Ayrıca mutfağın daha geniş algılanmasını sağlar. Beyazın en büyük dezavantajı ise soğukluk hissi yaratmasıdır.

  • SİYAH:

Siyah, büyük mekanları daha küçük ve gizemli hissettiren bir renktir. Mutfak dolapları siyah ise zemin ve duvar için krem ya da gri gibi çok açık tonlar seçilmelidir.


Mutfak Dekorasyonu ve Renk Seçenekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder