29 Ocak 2013 Salı

Duvarlara Desen Veren Boya Rulosu

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşın ofisinde gördüğüm bir değişiklikten bahsetmek istiyorum. Duvar kağıdı zannettiğim fakat yaldızları ile parlayan bir boya ile duvarlarına desen yaptırmış. O kadar hoş bir dekorasyon örneği olmuş ki anlatamam. İlk fırsatta ofisin fotoğraflarını da siteye ekleyeceğim fakat bundan önce sizlere bu desenli boyama olayını anlatmak istiyorum.

Desen boyama işlemi için özel tasarlanmış olan bir mekanizma var. Mekanizma altında boya haznesi ve üzerinde de değişebilir rulo mevcut. Değişebilir olması farklı desenlerin kullanılabilmesine olanak tanıyor. Hazneye dilediğiniz renkte boya doldurarak ve hoşunuza giden desendeki bir ruloyu takarak desen boyama işlemine başlıyorsunuz. Bu işin püf noktası duvarı yukarıdan aşağı doğru şerit halinde elinizi hiç kaldırmadan yapacağınız boyama işlemidir. sağa sola kaydırdığınızda desenler üst üste gelebilir ve görüntü kirliliği oluşturabilir.

Duvarlara Desen Veren Boya RulosuUfak hataları zaten dikkat etmedikçe kimsenin fark edebileceğini düşünmüyorum. İkinci husus ise elinizi kaldırmadan boyama işlemini yapmanızdır. Elinizi kaldırdığınızda ki yerlerde desen duvara çıkmayacak ve üzerine yeniden desenin kaldığınız yerini getirmeniz zor olacaktır. Bu istenmeyen durum yaşanırsa da büyük bir problem değil aslında. Çünkü desen çizgileri birbirinin devamı olmasa da duvarda hiç de kolay fark edilmeyecektir.Üçüncü ve diğer bir husus ise boyama yönünüz daima yukarıdan aşağı doğru olmalıdır. Bu size boyama ve hizalama kolaylığı sağlayacaktır.

Desenli rulo ile yapacağınız boyalar duvar kağıdı gibi görünmekle beraber tamamen sizin renk ve desen seçimlerinizle özgünleştirilmiş dekorasyonlar olacaktır. Bu dekorasyonu yaparken yine farklı renkler ve desenlerle odanıza ışık katabilir ya da farklı tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Desenli rulo ile boyama yapmadan önce boyacınızdan kullanılabilecek olan boyanın cinsini öğrenmeniz faydanıza olacaktır. Benim gördüğüm kadarı ile su bazlı beyaz bir boyayı küçük renk tüpleri ile renklendiriliyordu fakat su bazlı boyanın klasik bir plastik boya olup olmadığı konusunda hiçbir bilgim yok. Bu nedenle bu detayı yapı marketinizden öğrenmeyi unutmayınız.


Duvarlara Desen Veren Boya Rulosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder