23 Ocak 2013 Çarşamba

PROF. DR BÜLENT TIRAŞ TÜP BEBEK MERKEZİ SEÇİMİNİN ÖNEMİNİ ANLATIYOR…

Tüp bebek merkezi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tüp bebek uygulamalarında seçilen tüp bebek merkezibaşarı şansını etkileyen en önemli faktörler arasında yer alır. Çiftler detaylı bir şekilde araştırma yaptıktan sonra kendilerine en doğru gelen tedavi merkezini seçmelidir. Fakat seçilen merkezde dikkat edilmesi gereken birçok etken vardır. Tüp bebek merkezlerinin hemen hepsi görüntü bakımından aynı özelliktedir. Ancak, laboratuvar koşulları, merkezin çalışma şartları, ekip ve doktorun deneyimi gibi birçok etkene dikkat edilmelidir diyerek sözlerine devem eden Prof. Dr. Bülent Tıraş sıralanan bütün bu faktörler tüp bebek tedavisinde başarıyı yakalamak için kesinlikle yeterli değildir dedi.

Prof. Dr. Bülent Tıraş tüp bebek merkezi seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini şu şekilde anlattı…

  • Seçilen tüp bebek merkezi ne kadar zamandır faaliyet gösteriyor?
  • Çiftler gerektiği gibi bilgilendiriliyor mu?
  • Seçilen merkezin gebe kalma oranı ne düzeydedir?
  • Diğer hastalar tarafından merkez ne oranda tercih ediliyor?

Tüp bebek uygulamalarında amaç başvuruda bulunanların gebe kalmasını sağlamak değildir. Tedavinin amacı sağlıklı gebelik, doğum ve sağlıklı bebeklerin doğmasıdır. Aslında doğacak bebeklerin sağlıklı olarak doğması kadın hastanın yaşı ile alakalıdır. Yaşı genç adaylarda sağlıklı bebek oranı daha yüksek olurken ileri yaş grubunda bu oran daha düşük olur.

Prof. Dr. Bülent Tıraş tüp bebek merkezinin başarı oranının nasıl belirleneceği hakkında bilgi veriyor…

Seçilen tüp bebek merkezinin başarı oranını öğrenmek için sormak ve araştırmak gerekir. Merkezde tedavi görmüş hasta grubu araştırılır ise başarı oranı hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Prof. Dr. Bülent Tıraş seçilen merkeze hangi soruların yöneltilmesi hakkında bilgi veriyor…

Öncelikle detaylı araştırmaların ardından akla en yatkın olan merkez seçilmelidir. Tüp bebek merkezinin çalışma prensibi titizlik ile araştırılmalıdır.

  • Merkezde hasta hekim ilişkisi nasıl?
  • Merkezin ekip çalışması nasıl?
  • Hastaların özelliğine göre tedavi uygulanıyor mu?
  • Merkezin gebelik oranı yüksek mi?

Tüp bebek tedavisi ve benzer bir çok konuda ünlü doktor Bülent Tıraş’ın klişisel web adresi olan www.bulenttiras.com adresinden bulabilirsiniz.Satır içi resim 1


PROF. DR BÜLENT TIRAŞ TÜP BEBEK MERKEZİ SEÇİMİNİN ÖNEMİNİ ANLATIYOR…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder