25 Ocak 2013 Cuma

Küçük Ev ve Oda Dekorasyonu

Küçük mekân sahiplerinin bir problemi nasıl mobilya seçecekleridir. Eğer mobilyanız büyük durursa, çok fazla parçası varsa ya da açıldığında yolu kapatıyorsa, ikileminize bir çözüm var. Her ev mobilya için yere sahiptir, ama daha esnek olmak için çok fonksiyonlu modeller kullanmalısınız. Bu ipuçları size küçük bir mekânın bile güzel mobilyalarınıza nasıl uyum sağlayacağını gösterecektir.

* Mekânın değerlendirilmesi: Kendinizi küçük bir mekanda çok fazla eşya olduğuna inandırmadan önce, mekanınızı bir kağıda çizin ya da kafanızda hayal edin. Başak yerlere açılan odalar sizin kapınıza iyi yollar sağlayacaktır. Büyük bir mobilya trafiğin ortasında kalabilir. Eğer pencereleriniz varsa, yüksek mobilyalar dışarının görüntüsünü kapayacaktır.

*Mobilya boyutuna karar vermek: Eğer mobilyanızı henüz almadıysanız, alışverişe çıkmadan önce mobilya boyutuna karar verin. Online mobilya katalogları size yardımcı olabilir. Eğer mağazadan alacaksanız, satış yetkililerine boyutları sorun. Eğer şu anda mobilyanız varsa, en büyük parçayı en geniş duvarınıza göre ölçün. Bu sürece odanızda daha fazla boş yer kalana kadar devam edin.

*Çok fonksiyonlu mobilyalar: Eğer mobilyanızın uymadığını görürseniz, çok fonksiyonlu mobilyalar kullanın. Yatağınızı kanepe olarak kullanabilirsiniz. Oturma odası masası aynı zamanda küçük bir dizüstü bilgisayarı ve yazıcılarla ofis masanız olabilir. Ailenizin ihtiyaçlarını belirleyin ve eviniz için uygun mobilyaları seçin.

*Büyük resmi kavrayın: Birçok insan aldıkları bütün mobilyaları koyabilmek için büyük bir evde yaşamak isterdi. Ama gerçekten birçok insan faturalar nedeniyle daha küçük evlerde yaşamayı tercih eder. Ailenize uygun mobilyalara ve lüks eşyalara karar verin. Eğer ailenizrahat ediyorsa ve hoşunuza gittilerse, mükemmel mobilyalarınız bunlar gibi gözüküyor.

*Mobilyaları sınıflandırın: Eğer bütçeniz mobilya almak için kısıtlıysa, çevrimiçi garaj satışlarını takip edin. Normalde bir mobilya alabileceğiniz parayı garaj satışlarında kullanarak bir odanızı dekore edebilirsiniz. İnsanlar her gün mobilya satıyorlar, sadece nereye bakacağınızı bilmeniz gerek!

*Bir kaç iyi mobilya alın: Mobilyalarınızı azaltacaksınız diye, neden yaşamınızı eğlenceli hale getirecek bir kaç şey alamayasınız? Eğlenceli raflar oturma odanız için uygun olabilir. Yatak odası için giyinme kabinleri kullanabilirsiniz. Küçük bir mekânda yaşıyor olmanız stilinizden fedakârlık yapmanızı gerektirmez.

 


Küçük Ev ve Oda Dekorasyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder