23 Ocak 2013 Çarşamba

CEPHE GÄ°YDÄ°RME SÄ°STEMLERÄ° NASIL YAPILMAKTADIR?

CEPHE GİYDİRME SİSTEMLERİ NASIL YAPILMAKTADIR?Genellikle enerji fiyatlarının hızla artış göstermesi sebebi ile pek çok ev ve iş yerlerinde hem ısıtma yönünden hem de soğutma yönünden özellikle maliyeti düşürmek ve enerji tasarrufu yapmak için cephe giydirme sistemleri tercih edilmektedir. Genel olarak içi ve dış cephe giydirme yöntemlerinde farklı seçenekler sunulmaktadır.

Dış cephe giydirme sistemlerinde yapıların dış cephesinde farklı ve çeşitli yöntemler kullanılarak göze hoş gelen estetik bir görünüm kazandırma amaçlı yapılmaktadır. Aynı zamanda ısı ve ses yalıtımları sağlanarak kullanılan ortamları daha çok keyifli yaşanır biçime getirilmektedir. Özellikle dış cephe giydirme sistemlerinde her türlü etkiye karşı yapıların daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır.

Aşağıdaki adreste cephe giydirme örneklerini bulabilirsiniz

http://www.tabelakilic.com/cephe-giydirme

Cephe giydirme sistemlerinde pek çok farklı malzemeler kullanılmaktadır. Genel olarak alüminyum, mermer limpa, ahşap yâda kompozit yöntemleri ile dış cephe giydirme işlemleri yapılmaktadır. Özellikle dış cephe giydirme yöntemlerinde pek çok seçenekler sunulması kişinin kendi zevkine göre dizayn edilmektedir. Genelde cephe giydirme tekniklerinde görsel estetiklik sayesinde yapılara uygun bir şekilde dekore edilmesi sağlanmıştır.

Ayrıca bina yapılarında dış cephe giydirme tekniklerinde özellikle binalarda estetik amaçlı güzel bir görünüm sağlayarak hem ısı hem de enerji tasarrufu bakımından yapılan izolasyon sistemlerinde %70 oranında hem evin içerisinde hem de dış cephesinde görsel olarak yaşanılır hale getirmektedir.

Cephe giydirme özellikle yapı sahiplerine oldukça ekonomik ve uzun süre kullanım açısından ayrıca görsellik açısından tercih edilmektedir. Farklı dizayn ve renk seçenekleri açısından yapı ve bina cephelerinde farklı tasarımlar sunmaktadır. Kişilerin isteklerine göre bina yapısına uygun olarak tasarlanmaktadır. Dış cephe giydirme sistemlerinde bina cephelerinin dışında görsellik kadar
ekonomik ve daha az enerji tasarrufu ısı yalıtımında oldukça fayda sağlamaktadır.


CEPHE GİYDİRME SİSTEMLERİ NASIL YAPILMAKTADIR?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder