5 Şubat 2013 Salı

Sağlık ve Güzellik Dolu Saçlar

O canım buklelerinizde saç kırıkları, elektriklenme ve matlaşma olduğunu fark edip üzülüyor musunuz? Çok doğal. Beverly Hills’teki Maxime Salonlarında çalışan, ünlülerin saç tasarımcısı Corey Powell, “Uzun saçın yıpranmasının sebebi, uzun süre kesilmediğinden çevresel koşullara ve şekillendirmeden kaynaklanan yıpranmalara daha fazla maruz kalmasından başka bir şey değildir,” diyor. Ne de olsa, omuzlarınızdan aşağıya dökülen saçlarınız, beş yıldan bile daha uzun süre kesilmemiş olabilir. Siz yine de makası elinize almadan önce bir kez daha düşünün! Aşağıdaki basit ve uğraş gerektirmeyen ipuçları sayesinde Rapunzel’den esinlenen bukleleriniz, gençlik ışıltısını yansıtabilir.

Sık Sık Uçlardan Aldırın

Saç kırıkları söz konusu olduğunda tek doğru yöntem, keskin uçlu bir makastır. Bazı saç bakım ürünleri, kırıklara geçici çözümler sunsa da ilk duştan sonra problem geri döner. Çözüm bulunmadığında ise bir de bakarsınız ki o ufacık kırıklar, ilerleyip saç tellerini boydan boya ikiye bölmüş. Boston’daki Mario Russo Kuaför Salonları’nın kurucusu Mario Russo, “Altı ya da sekiz haftada bir saçınızı yarım santim kestirin,” önerisinde bulunuyor. Kestirdikten sonra da saç kırıklıklarının oluşmasını önlemek için, durulama gerektirmeyen, koruyucu krem kullanın.

Güneşten Korunmayı İhmal Etmeyin

Güneşten gelen oksidatif baskı, saç renginizin solmasına ve saçın kuruyup matlaşmasına neden olabilir, uyarısında bulunuyor Russo. Araştırmalar gösteriyor ki, saç, çok kuru ve çok nemli hava koşullarında güneş ışınlarının zararlarına karşı hassaslaşıyor, özellikle de ıslaksa. “Tatildeyken denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra saçınızı güneşte kurutmayın,” diyor Powell, “Güneşte uzun süre kalacaksanız da şık bir bandana ya da şapka takarak saçınızı güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz.”

Birkaç Saç Aksesuarı Satın Alın

Aşağıdaki aksesuarlar, uzun buklelerinizin dayanıklılığını korumasına yardımcı olacaktır.

  • Domuz kılından yapılma bir fırça. Bu tür fırçaların kılları, saçınızdaki doğal yağları saç tellerinizin derinliklerine ulaştırmak konusunda mükemmeldir.
  • Geniş dişli bir tarak. Bu tür taraklarla ıslak ve hassas saçlarınızı fırçaya göre çok daha yumuşak bir biçimde tarayabilirsiniz.
  • Uzun saçlar için özel olarak tasarlanmış mikrofiber havlu. Bu tür havlular, saçınızdaki nemi alır, böylelikle saçınız daha hızlı ve kolay kurur.

Saçınızı Gerektiği Gibi Boyayın

Boya, uzun saçları kırılmaya karşı hassaslaştırır ve her boyadığınızda saçınız biraz daha fazla zarar görür. Charlize Theron ile Jennifer Garner’ın saçlarını boyayan uzman Jonathan Gale, bunu önlemek için renk ya da gölge solüsyonunu uygulamadan önce saça maun ağacı yağı sürüyor. “Saçı besleyip kimyasal maddelerden arındıran maun ağacı yağıyla hem boyanın saça vereceği zararı en aza indirebilir hem de saç boyasını engellememiş olursunuz,” diyor Gale. Siz de boyamadan önce kuaförünüzden saçınıza maun yağı sürmesini isteyebilirsiniz. Sonrasında da boyalı saçlar için özel olarak formüle edilmiş olanlar dışında şampuan kullanmamalısınız.

Saç Kremini İhmal Etmeyin

Her yıkamada saç kremi kullanın. Krem, saç tellerinizin birbirine sürtünmesini engelleyeceği için saçlarınız eskisi gibi dolaşmayacaktır. Birkaç haftada bir de (kalın telli saçlar için daha sık) derin bakım kremini saçınızda 15 dakika bekletip iyice nüfuz etmesi için başınıza ılık bir havlu sarın. Russo, “Yıpranmış ve elektriklenmiş saç telleri, yapraklarını açmış çiçeğe benzer, bu yüzden de saç gövdesinin derinlerine nüfuz edip saçı yumuşatacak kadar güçlü bir saç kremine ihtiyacınız vardır,” diyor. Ayda bir sefer de güçlendirici ve yumuşatıcı maske uygulayın. Saç maskeleri, kırıkları önleyip ekstra parlaklık vermek için özel olarak tasarlanmıştır.

Şekillendirme

Mankenler boş zamanlarında saçlarıyla nasıl uğraşıyorlarsa, zamanınız imkân verdiğince siz de öyle yapın; fön makinesini, saç maşasını, bigudileri, düzleştirme maşasını bir kenara bırakın. Russo, “Isıyla çalıştırılan şekillendirme aletlerini haftada üç seferden fazla kullanmayın,” diyor ve ekliyor; “Bu cihazlarla birlikte mutlaka ısıdan koruyucu ürünleri kullanın.” Fönünüzün dayanıklılığını arttırmak istiyorsanız da ipek yastık kılıfı kullanın: İpek kumaşın pürüzsüz dokusu, saç kütiküllerini zorlamayacaktır. Son olarak da şu sağlıklı saç modelini deneyin: “ Besleyici saç kremiyle saçınızı yumuşatıp tek bir örgü yapın,” diyor Gale. “Uzun saçlar için hem seksi hem de sağlıklı bir
modeldir bu.”


Sağlık ve Güzellik Dolu Saçlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder