5 Şubat 2013 Salı

Kuaför Gibi Fön Çekmeyi Öğrenin

Bazı kadınlara, kurur kurumaz mükemmel görünen saçlar bahşedilmiştir. Bu şansa sahip olmayan bizler ise buklelerimizi uysallaştıracak tek şeyin profesyonel bir kuaför olduğunu düşünürüz. İyi haber: Uzmanların verdiği önerilerin ışığında biraz pratik biraz da sabırla siz de saçlarınıza kuaför eli değmiş gibi fön çekebilirsiniz.İşte birkaç adımda ipek gibi yumuşacık ve parlak buklelere kavuşmanın yolları.

1. Doğru araçları seçin.

Geniş dişli bir tarağa, bir el aynasına, şekillendiricilere, başlıklı bir fön makinesi ile yuvarlak bir fırçaya ve kuaförlerin kullandıkları türden altı adet saç tokasına ihtiyacınız var.

2. Bir havlu yardımıyla saçınızdaki fazla nemi yavaşça alın.

Sertçe kurulamak, elektriklenmeye ve saçınızın dolaşmasına neden olabilir.

3. Şekillendiriciyi uygulayın

Beverly Hills’teki Borelli Kuaför Salonu’nda fön çekme dersleri veren Steve Lococo, cansız saçların yapışmasını önlemek için saç köklerine hacim verici sprey uygulamanızı öneriyor. Saçlarınız dalgalıysa, ayrıyeten elektriklenmeyi giderici serumu ya da bir başka nem önleyiciyi kökten uca kadar uygulayın.

4. Saçınız yüzde seksen oranında kuruyana dek fazla nemi alın.

Tek tek saç telleriyle ilgilenmek yerine, ısıyı uygularken kökleri hedef alın. Saçlarınız yapışma ya da yassılaşma eğilimindeyse, başınızı eğip öyle kurutarak hacim verin.

5. Saçınızın ön tarafını tutamlara ayırın

Lococo, bir kulağınızdan diğerine, saçınızın üst bölümünü iki farklı enine tutama ayırarak işe başlamanızı öneriyor. Her iki tutamı da sarıp tokayla tutturun.

6. Saçınızın arkasını tutamlara ayırın

Yukarıdan aşağı doğru, saçınızın arkasında üç farklı tutam oluşturun, en alttaki hariç, diğer tutamları toplayıp tokayla tutturun.

7. Saçınızı yuvarlak fırçaya sarın.

Sararken saç tutamınızın başınızla 45 derecelik açıda olmasına dikkat edin ve sonra da saçınızı tamamen kurutun. Alt arka tutamlardan başlayın ve arkayı bitirdikten sonra ön tutamlarınızı sarın. Fön makinenizin başlığını, sıcak havanın saç tellerinizin yüzeyine değmesine izin verecek bir açıda tutmaya özen gösterin.

8. Zor tutamları küçük parçalara ayırın

Saçınızın kalınlaştığı ya da dalgalandığı bölgelerdeki tutamları daha küçük parçalara ayırırsanız, saçınız hem daha hızlı kurur hem de şekil vermeniz kolaylaşır.

9. Son olarak eserinizi bir el aynasında gözden geçirin

Nemli kalmış ya da şekle girmemiş yer kalıp kalmadığını kontrol edin. Kalmışsa, saçınızı açmadan önce fırçaya sarıp kurutma işlemini tekrar edin.

İleri Seviyeler İçin İpuçları

  • Kraliyet Güzellik Okulları’ndaki öğrenci kuaför salonlarının direktörlüğünü yapan John Doucette, doğal kıllı bir fırça kullanmanızı öneriyor. Yaban domuzunun yumuşak kılları, saçın zarar görmesini önlüyor ve kütikülleri pürüzleştiriyor, ki bu saçın parlaklığını da arttırıyor.
  • Hollywood’un batı yakasındaki Point de Vue semtindeki salonunda acemiler için saç tasarımı dersleri veren Muriel Mastey, saçını yandan ayıranlara, saçlarını ortadan ayırıp öyle kurutmaları önerisinde bulunuyor. Böylelikle saçınız başınıza yapışmayacaktır.
  • Saç derinizin yanmasını engellemek için, fön makinenizin başlığını en az 2,5 santim uzaklıkta tutun.
  • Fön makinenizin “soğuk hava” ayarını kullanarak tutamlarınıza son şeklini verirken aynı anda serinleyebilirsiniz.
  • Saçınızı doğrudan açmak yerine fırça kullanırsanız saçınız hem daha yumuşak ve parlak görünecek hem de hoş bir dalga oluşturacaktır.
  • Mastey, fönünüzün daha uzun süre dayanması için başlarken bir kök kaldırıcı ya da yükseltici kullanmanızı öneriyor. Ürün, saçınızı hafifçe kaldırır, ki böylelikle vücut ısısı ve ter yüzünden saçınızın yassılaşmasını da önlemiş olursunuz.

O düz ve pürüzsüz görünümü
yakaladıysanız, az miktarda saç spreyi fönünüzün mükemmel parlaklığının daha
dayanıklı olmasını sağlayabilir. Ancak dikkat edin; saçınızda elektriklenme
varsa, saç spreyi onun da dayanıklılığını arttıracaktır.


Kuaför Gibi Fön Çekmeyi Öğrenin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder