17 Şubat 2013 Pazar

Egzersiz Yaparken Güzel Görünün!

Pek çok kadın egzersiz sırasında güzel görünmenin yolunun makyaj yapmak veya takıp takıştırmak olduğunu düşünüyor. Fakat spor yaparken güzelliğinizi korumanın çok daha sağlıklı ve etkili yöntemleri var. İşte, egzersiz sırasında ve sonrasında güzelliğinizi korumanın yolları.

Egzersizden önce temiz bir cilt

Spor yapmadan önce makyajınızı özenle temizleyin. Terlerken cildinizde makyaj olması tıkanmış gözeneklere ve sivilcelere yol açar.

Saçlarınıza doğru biçimi verin

Egzersiz sırasında saçlarınızın yüzünüze yapışıp berbat bir görünüme yol vermesini engellemek için saç bandı kullanın ve saçlarınızı geriye yatırın. Saç bandı, hem saçlarınızın gözlerinize düşmesini engelleyecek, hem de saç çizginizde biriken terleri emecektir. Bandın çok sıkı veya çok bol olmamasına dikkat edin.

Bedeninizi rahat hareket ettirin

Egzersiz yaparken giydiğiniz kıyafetleri özenle seçmelisiniz. Özellikle bacak ve kollarınızın hareketlerini kısıtlamayan, esnek ve oksijeni geçiren kıyafetler giyin. Sporcu sutyeni takarsanız daha rahat hareket edebilirsiniz.

Makyaj… Neresi sınırdır?

Egzersiz sırasında veya sonrasında ağır makyaj yapmak önerilmez. Makyaj, egzersiz yaparken cildinizin nefes almasının önüne geçer. Ağır bir makyaj yerine renksiz rimel ve dudaklarınızın kurumasını engelleyecek dudak nemlendiricisi tercih edebilirsiniz. Spordan sonra makyaj yapmak için yaklaşık yarım saat beklemeniz cildinizin lehine verilmiş bir karar olacaktır. Dışarıda egzersiz yapıyorsanız, güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Kızarma sorunu

Yoğun egzersiz sırasında kızarmak, sık sık karşılaşılan bir problem. Kan dolaşımının artması nedeniyle belirginleşen cilt kızarıklıklarının önüne geçmek için bol su için. Egzersiz sırasında ve sonrasında bol su içmek, bedensel işlevlerinizi destekleyecek, attığınız suyu vücudunuza yeniden kazandıracaktır. Terinizi silerken kullandığınız havlunun yumuşak olmasına dikkat edin ve egzersizden sonra ılık suyla duş alın. Duşta yüzünüzü duş jeliyle yıkamayın. Hafif ve nemlendirici bir yüz jeli tercih edin. Cildinizi tonik veya temizleme sütüyle temizleyin, nemlendirici sürün.

Saçlarınız güzel görünsün, sağlıklı olsun

11 kez olimpiyat madalyası kazanan yüzücü Natalie Coughlin, “Havuzda saatler geçiriyorum ve saçlarımın güzel görünmesini istiyorum,” derken pek çok kadının isteğini dile getirmiyor mu? Klor, saçınızın koruyucu tabakasını yıpratarak mat ve sağlıksız görünmesine yol açar. Havuzdan çıktığınızda hemen saçlarınızı yıkayın ve nemlendirici kullanın. Yüzmeye sık gidiyorsanız, saçlarınıza haftada bir kez mutlaka derin nemlendiricili maske uygulayın. Egzersizden sonra duşa girmeden önce, saçlarınıza sonradan hacim ve yumuşaklık verecek spreylerden kullanabilirsiniz. Şampuandan sonra nemlendirici kullanın ve duştan sonra saçlarınızın nemini yumuşak bir havluyla alın. Fönle kuruturken sert hamlelerde bulunmamaya dikkat edin.

Besinlerinize dikkat!

Egzersizden önce ve sonra ağır yemekler yememeye dikkat etmelisiniz. Bedeninize enerji verecek, hafif ve sağlıklı besinleri tercih edin, bol baharatlı, gaz yapan gıdalardan kaçının. Egzersizden sonra yemek için yaklaşık bir saat bekleyin.

Peeling ve masajla rahatlayın

Cildinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biri ise, spor sonrasında güzel bir peeling ve masaj arası olabilir… Bu hem tamamen rahatlamanıza, hem de kan dolaşımınızı artırmanıza yardımcı olur.

Güzellik uykunuzu alın

Düzenli egzersiz yapan biriyseniz, düzenli uyku kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Yenilenmiş hücreler, dinlenmiş ve enerji dolu bir bünye için uykunuza dikkat edin.


Egzersiz Yaparken Güzel Görünün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder