17 Şubat 2013 Pazar

Turuncu Renk Modasına Ulaşmanın Yolları

Bu yaz turunç tonlarıyla gardırobunuza meyve bahçesi ferahlığını taşıyacaksınız! Limon, portakal, yeşil limon ve mandalinanın keskin ve canlı tonları, bu sezon modayı sarmış durumda. Kreatif moda direktörü Gregg Andrews, “Son derece parlak, mutluluk verici ve iyimser renkler bunlar,” diyor. “Bu renkleri giyip de böyle hissetmemek gerçekten zor.”

Rengârenk giyinmekten hoşlanıyor olsanız bile bu parlak renkler, gözünüzü korkutuyor olabilir. Sezonun öne çıkan diğer renkleri olan pembe ve turkuazı giymek kolayken turunç renklerini – asitik tonları yüzünden bazı cilt renkleriyle ve başka renklerle gitmeyeceğinden ötürü – giymek zordur.

Bu yaz meyve bahçelerini üzerinizde taşımak istiyorsanız, işte uzmanların verdiği 10 sır.

1. Beyazla kombinleyin.

Bu sezonun ana renklerinden beyaz, canlı turunç renkleri için mükemmel bir tamamlayıcı. Andrews, “”İhtiyacınız olan kontrastı beyazda bulabilirsiniz,” diyor.

2. Aksesuarlarınızı turunç renklerinden seçin.

Ödüllü kostüm tasarımcısı David Zyla, “Baştan aşağı turunculara bürünmeye hazır değilseniz, bu rengi bir aksesuarda deneyin, örneğin oranj bir kemer, sarı ayakkabılar ya da açık yeşil bir çantayı tercih edebilirsiniz,” diyor.

3. Gündelik düşünün.

Hafif taşlanmış kot, turunç renklerin mükemmel tamamlayıcısıdır, çünkü turunç renkleri gündelik bir tarzda kombinler, diyor Zyla. Benzer biçimde, parlak renkler tek tek sportif parçalarla – örneğin ceket, mini etek ve tişört gibi – kullanıldığında fazla dikkat çekmeyebilir.

4. Altın standarttan vazgeçmeyin.

Evet, herkes gardırobuna turunç renkler serpiştirebilir ancak bu renkler her tende güzel durmaz. Zyla, uyumluluk testi yapmanızı öneriyor: Eğer altın takıların teninizde gümüşten daha güzel durduğunu düşünüyorsanız, turunç renkler içinde mükemmel görünme ihtimaliniz de yüksektir.

5. Klasik kıyafetlerin üzerinde deneyin.

Sezonun göz alıcı renklerini sade, klasik tarzlar üzerinde deneyin. Bu senenin canlı renkleri için “dondurma neşesi” ifadesini kullanan Zyla, “Kıyafetlerimizden memnunsak yeni renkleri denemekte daha az zorlanıyoruz,” diyor. Bunun için mağazaların altını üstüne getirmenize gerek yok. Tasarımcılar, mini elbise, blazer, espadril ve babet gibi geleneksel tarzları yenileyebilmek için ultra parlak renklere hali hazırda başvuruyorlar.

6.En doğru ayakkabıyı seçin.

Canlı bir kıyafetin altına parlak renkte ayakkabı giymek fazlasıyla boğucu olabilir. Örneğin, turuncu bir mini elbise, açık kahverengi bir ayakkabıyla mükemmel görünecektir, diyor Andrews.

7. Geometrik şekil baskıları unutmayın.

Cesur renkler, köşeli geometrik şekillerle uyumludur. Bu sezon revaçta olan renkli geometrik şekil baskılı üstler ve elbiseler, canlı kıyafetleri sevenler için ideal. Ya da siyah beyaz bir baskıyı civciv sarısı ve açık yeşil tonlarıyla tamamlayabilirsiniz. Siyah renkte bir ayakkabı ya da ince bir kemer, bu tarz bir kıyafete çok yakışacaktır.

8. Turunç renklerini çantanızda kullanın.

El çantasının düz ve sade biçimi, portakal, limon ya da yeşil limon tonları için mükemmeldir. Beyaz, siyah ya da sade başka renk bir giysiyle tamamlarsanız kendinizi narenciye sıkacağının içine düşmüş gibi hissetmezsiniz. “Renk fobiniz varsa kıyafetlerinize renk katmanın mükemmel bir yoludur bu,” diyor Andrews.

9. Bilinçli makyaj yapın.

Turunç tonlarında bir kıyafet giydiğinizde fosforlu ojeye evet, koyu ruja ise hayır demeniz gerekir. “Kırmızı tonları boşverip sıcak renklerde bir ruju tercih edin,” diyor Andrews. Hafif portakal rengi ya da turuncu dudak parlatıcısı, hoş bir turunç tadını yakalamanıza yardımcı olacaktır. Müşterileri arasında Catherine Zeta-Jones ve Gwyneth Paltrow gibi ünlüler de bulunan makyaj sanatçısı Kimara Ahnert, diğer meyve renklerini de kullanabileceğinizi söylüyor. Şeftaliden kavun ve kayısıya kadar geniş bir renk yelpazesindeki tonlar, allık ve far olarak harika görünecektir,” diyor.

10. Geceleri ışıl ışıl olun.

Siyah bir mini elbise, bu sezonun meyvelerden ilham alan tonlarıyla kombinlendiğinde ışıl ışıl görünecektir. Yine parlak renklerden oluşan bir halhalla şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

 


Turuncu Renk Modasına Ulaşmanın Yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder