10 Şubat 2013 Pazar

Size Yakışan Yaka Çeşitini Seçin

Bir tişört, bluz, kazak veya elbise seçerken, hatlarınızı hoş gösteren bir tarz ile kusurlu yanlarınızı ortaya çıkaran bir tarz arasındaki farkı yaratan şey, muhtemelen yaka kesimidir. Stilist ve defile organizatörü Todd Ramos, “Bir giysinin üzerinizde güzel durmamasının nedeni genellikle yaka kesimidir,” diyor.

Öte yandan, doğru kesimi seçerseniz daha uzun boylu, daha ince ve daha şık görünürsünüz. Nasıl mı? Yaka seçiminizde göğüs çevresi ölçünüzü, boyun uzunluğunuzu, boyunuzu ve hatta yüz şeklinizi dikkate almalısınız. İşte, kendinize uygun yaka kesimini bulmanız için hazırladığımız rehber…

Büstiyer, Derin Yuvarlak, V ve Kare Yaka

Kadın bedenindeki en albenili bölgelerden biri köprücük kemiği ve göğüs dekoltesidir. Ramos, bu bölgeyi ortaya çıkaran açık yakalı bir giysinin, hemen hemen her kadını daha uzun ve ince göstereceğini söylüyor. Kalbin üst kısmı biçimindeki büstiyer, derin yuvarlak, kare veya V yaka gibi açık yakalar, neredeyse her tip ve ölçüdeki bedende güzel durur. “Bu tür yakalar dikkati yüzünüze çeker ve gövdenizi daha uzun gösterir, özellikle de minyon tipliyseniz ya da boynunuz kısaysa,” diyor Ramos. Yalnız dekolteyi fazla kaçırmamaya dikkat edin.

  • - İpucu: İri göğüslü değilseniz, büstiyer veya derin yuvarlak yakalı kıyafetlerin kıvrım yaratmakta çok başarılı olduğunu unutmayın.
  • - Sözün özü: Bu tür yakalar, göğüsleri çok iri veya boynu çok uzun olmayan her kadına yakışır.

Bisiklet Yaka ve Kayık Yaka

Uzun bir boynunuz, dar bir yüzünüz, küçük göğüsleriniz ve eğimli omuzlarınız varsa, (köprücük kemiğinizin üzerinde veya hemen altında yer alan) hafif açık bir yaka sizin için en iyi seçimdir. Bisiklet ve kayık yakalar gözleri omuzlarınıza çeker, böylece vücudunuz daha orantılı görünür. Daha geniş bir yaka kesimi, omuzları kare, boynu daha kısa, yüzü daha geniş, göğüsleri de daha büyük gösterir.

  • - İpucu: Vücudunuz armut biçimliyse, bedeninizin üst ve alt kısmını orantılı göstermek için bu kesimde elbiseler giyin.
  • - Sözün özü: Bisiklet yaka ve kayık yaka, ince boynu, yüzü, omuzları ve küçük göğüsleri orantılı gösterir. Gelgelelim, kıvrımlı bir kadınsanız, boynunuz kısaysa veya omuzlarınız genişse, bu tür yakalar vücudunuzu olduğundan daha büyük gösterebilir.

Degaje Yaka, Yarım Balıkçı Yaka ve Balıkçı Yaka

Doğru oranda kapanmayı seçerseniz güzel görünmek adına tir tir titremeye gerek olmadığını göreceksiniz. Çenenin hemen altına kadar uzanan tam balıkçı yaka, uzun boynunu veya yüzünü dengelemek isteyenler için en ideal seçim olacaktır. Göğüs hizasına kadar inen dökümlü degaje yaka ise dikey bir hat oluşturarak vücudu daha uzun gösterir. Kapalı kazaklarınızdan vazgeçemiyorsanız, yarım balıkçı yakalar iyi bir geçiş olur.

  • - Sözün özü: Yüzünüz veya boynunuz uzun değilse, balıkçı yaka yerine yarım balıkçı veya degaje yaka tercih edin.

Herkese Giden Bir Yaka Kesimi

Ölçüleriniz ne olursa olsun, boyundan bağlamalı kıyafetler vücudunuzun güzelliğini ortaya çıkaracaktır. Bu tür kıyafetler “Büyük göğüsleri toparlar ve kaldırır,” diyor Ramos. İçine dikilmiş sütyeni varsa, boyundan bağlamalı kıyafetler vücudu kıvrımlı gösterir. Etrafta sık sık boyundan bağlamalı mayo ve gelinlik görmenizin nedeni bu. Sorunlu bölgeleriniz kollarınız ve omuzlarınızsa, Ramos’un tavsiyesine uyup bu tür kıyafetlerinizi dar ceketlerle kullanabilirsiniz.

Kaçınmanız Gereken Yaka Biçimleri

Straplez kıyafetler her mağazada karşınıza çıksa da, stilistler bu tarz giysileri taşımanın zor olduğu görüşündeler. Tabii kusursuz ölçülere ve Jennifer Aniston’ın yoga mucizesi vücuduna sahip değilseniz. Ramos’a kulak verecek olursak, “Straplez kesim, iri göğüslü kadınları patlayacak gibi, uzun ve ince kadınları da zürafa gibi gösterebilir.” Buna karşın, straplezin yarattığı silüet, minyon kadınların daha uzun boylu görünmelerini sağlayabilir.

Size Yakışmayan Yakaları Makaslayın

Eskiden giydiğiniz bisiklet yakalı kıyafetlerin size uygun olmadığını anladığınızda makası elinize alın. Ramos, “Bisiklet yakayı düz bir biçimde, ortasına doğru birkaç santim kesin,” diyor ve tişörtünüz biraz tarazlansa da, bunun şimdilerde çok moda olduğunu belirtiyor. Kazağınızı keserseniz, birkaç dakika kurutma makinesinde bırakmak sökülmesini önleyecektir.

Daha derin yaka kesimleri tercih ettiğinizde fazla açık olma ve aşırı seksi görünme riskini alırsınız. Yaka kesiminiz fazla derinse veya V yaka size yakışmıyorsa, bu tarz üstlerinizi bir içlikle veya dar kesim bir gömlekle kullanabilirsiniz. Ramos, “Fazla açık bir üst, içine başka bir şey giyildiğinde, yeniden kullanılır hale gelebilir,” diyor.


Size Yakışan Yaka Çeşitini Seçin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder