10 Şubat 2013 Pazar

Sonbahar Kış Moda Tüyoları

Yepyeni bir moda sezonu kapımızda… Christian Dior, Chanel, Versace, Givenchy, Jean Paul Gaultier ve Giorgio Armani gibi büyük tasarımcılar 2013 hazır giyim koleksiyonlarını Paris’te sundular. 2013 sonbahar/kış sezonundaki moda trendleri o kadar sınırsız ki, her kadının kendi zevkine göre kıyafetler bulması mümkün.

Trendlere Göz Atalım!

Global trend ajansı MPDClick’e göre macera, yaratıcılık ve nostalji bu sezonun ana temalarını oluşturuyor. Wanderlust (seyahat tutkusu), Reflective (düşünceli) ve Expression (ifade) olarak adlandırılan bu üç akım 2013’e damgasını vuracak gibi görünüyor.

Wanderlust’ta füme renkleri, sarımsı kahverengiler ve gece mavileri, modernize edilmiş örgüler, çiçekli desenler ve doğa manzaralarından esinlenmiş baskılarla süsleniyor. Parlak ve keskin folklorik desenlerin ağırlıkta olduğu Reflective trendinde pırıltılı altın ve yoğun turkuvaz tonları göz kamaştırıyor. Özgürlüğün temsilcisi Expression akımıysa resimsel baskılar ve gelişigüzel fırça darbelerini canlı pasteller, mor-maviler ve florasan renklerle harmanlıyor.

Ne giymeli?

Prada ve Miu Miu gibi büyük tasarımcılara baktığımızda, baskıların artık her yerde olduğunu görüyoruz. 2013 sezonunda cesur ve parlak baskılar artık takım elbiseleri de süslüyor. Hareketi dengelemek isterseniz, sade bir pantolon üzerine çarpıcı desenleri olan bir ceketle gayet şık olabilirsiniz. İddialı olmak sizin işinizse, iki farklı parçayı kombinleyerek çarpıcı bir kontrast yaratabilirsiniz.

Bu sezon askeri trend yine oldukça kuvvetli. Victoria Beckham ve Salvatore Ferragamo gibi tasarımcıların koleksiyonlarında yer verdiği, oldukça sade, rahat, yumuşak desenli tasarımlarla kendinizi son derece feminen hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Deri, kürk ve siyah: Mevsimin Kahramanları

İşte muhteşem üçlü! Özellikle paltolar ve eteklerde boy gösteren deri sizi her zamankinden daha seksi ve şık kılacak. Buna yaka ve kollarda kürk detaylar da eklenince, ister istemez iddialı ve kadınsı bir tarz yakalanıyor. İddialı olmaktan çekinmeyin, moda sizin yanınızda!

Üzerinize oturan kıyafetlerden hoşlanıyor olabilirsiniz, fakat bu sezon bol kıyafetlerin de oldukça moda olduğunu hatırlatalım. Gardırobunuza sezonun modası bol kesim paltolar, kabarık pantolonlar, geniş bluzlar ve büyük ceketlerden eklemek isterseniz Jil Sander, Chloé, Topshop ve MaxMara koleksiyonlarına göz atmanızı tavsiye edebiliriz.

Örgü her yerde! Her renk ve desende örgü kazaklar, elbiseler, ceketler… Kış aylarında hem şık görünmek, hem de ısınmak için bundan daha hoş bir trend olamaz değil mi?

Yazın da vazgeçilmez seçeneklerimizden olan çiçekli tasarımlar, kışın da popülerliğini sürdürüyor. Fakat Diane von Furstenberg ve Alexander McQueen gibi tasarımcıların defilelerinde de rastladığımız üzere, kış çiçekleri daha pastel, daha sade ve daha sofistike. Çiçekten vazgeçemeyen, fakat fazla göze çarpmak istemeyen kadınlar bu trende bayılacak!

Kışın Vazgeçilmezleri: Aksesuarlar!

Bu sezonun modasında eldiven kullanımında ciddi bir artışın göze çarptığını söyleyelim. Uzun, kısa, deri, dantel, canlı veya pastel renkli her türden eldiven hemen hemen bütün modacıların defilelerinde boy gösterdi.

Bu sezonun şapkaları arasındaysa büyük kürklü şapkalar, klasik fötr şapkalar, modern kovboy şapkaları ve spor kasketler yer alıyor. Bu kış dolabınızdan son moda bir çift eldiven ve şapkayı sakın eksik etmeyin.


Sonbahar Kış Moda Tüyoları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder