6 Şubat 2013 Çarşamba

Eşinizle Aynı Saç Bakım Malzemelerini mi Kullanıyorsunuz?

Her çiftin, ilişkinin belli bir aşamasında yüz yüze geldikleri bir karar anı vardır. Bundan kaçmak, ya cansız görünen saçlarla baş başa kalmak demektir ya da “Yine mi bana sormadan şampuanımı bitirdin?!” cümlesiyle başlayan, sonu gelmez tartışmalar.

Şampuan, saç kremi ve şekillendiricileri eşinizle birlikte kullanıp kullanmamanızdan söz ediyoruz elbette. Aynı ürünü kullanmak, hem cebinizi yormayan hem de çevre dostu bir seçim gibi görünebilir. Ki öyle de olabilir, ancak yanlış şampuan ve kremi kullandınız diye saçınızı kurutmak için iki katı elektrik harcamak zorunda kalmazsanız.

İşte bu konuda dikkate almanız gerekenler:

1. Şampuan ve saç kremi.

Saç bakımı konusunda yapılan son araştırmalar, farklı saç tiplerinin farklı yapıya sahip olduklarını gösteriyor. Örneğin ince telli saçlar, kalın tellilere göre yüzde elli oranında daha az protein içeriyor, kıvırcık saç ise elektriklenmeyi de beraberinde getiren kıvrımlı bir büyüme yapısına sahip. Saç boyamak ya da düzleştirmek, saç tellerinin koruyucu tabakasını güçsüzleştiriyor, bu da saçın mat ve cansız görünmesine yol açabiliyor. Son olarak uzun saç, kısa saça göre daha fazla yıkamaya, şekillendirici kullanımına ve güneşin zararlı ışınlarına maruz kalıyor, bu yüzden uzun saç, kırıklara, elektriklenmeye ve kopmaya daha hassas hale geliyor.

Tüm bunların anlamı ise şu: Saçınızın en sağlıklı ve güzel halini korumak istiyorsanız, saç tipiniz için özel olarak üretilmiş ürünleri kullanmalısınız. Eşinizle saç tipiniz tam olarak aynı değilse, ikinizin de saç dokunuza uygun ürünleri kullanmanız yerinde olacaktır.

Çevre dostu kullanım için ipucu:

Banyonuzdaki ürün fazlalığını önlemek için saç kremi özelliği de olan bir şampuanı tercih edebilirsiniz.

2. Fön Makinesi.

İyonik, seramik ya da turmalin… Günümüzün fön makineleri, kullandıkları ileri teknoloji sayesinde sıcak hava üflemekten çok daha fazlasını yapabiliyor. Yine de bu, son teknolojiyle üretilmiş her seçeneğin tüm saç tipleri için uygun olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin turmalin kurutucular, kurutma süresini yüzde yetmiş oranında arttıran kristal mineraller barındırıyor. Saçlarınız kalın telliyse, bu tür kurutucular, size gerçekten zamandan kazandırabilir. Fakat saçlarınız ince telliyse, ekstra güç sizin için dezavantajdır. “Stilist Sonya Dove, “Saçlarınız o kadar hızlı kurur ki, şekil vermeye zamanınız kalmaz,” diyor. Dahası, Atlanta’nın Van Michael Kuaför Salonu’ndan Reeve McNamara’nın da belirttiği gibi, “Saç kurutma makinenizi paylaştığınız sevgiliniz ya da eşinizin saçları dökülüyorsa, fazla ısı saç derisini yakabilir.”

Tıpkı blucinler gibi, saç kurutma makinelerinde de kullanım rahatlığının her şey demek olduğunu unutmayın. Dove, “Saç kurutma makinesi seçerken dikkate almanız gereken en önemli nokta, elinizde nasıl durduğudur,” diyor. Elleriniz küçükse, hafif ve çok amaçlı bir cihazı siz, daha büyük bir modeli ise eşiniz daha rahat kullanacaktır.

Çevre dostu kullanım için ipucu:

Hem istediğiniz saç şeklini elde etmek hem de elektrikten tasarruf etmek için, saç kurutma makinenizi kullanmadan önce saçınızı kendi kendine kurumaya bırakın.

3. Fırçalar.

Her şeyden önce, başkasıyla aynı fırçayı kullanmakta iğrendirici bir yan vardır, ne de olsa saçkıran mikrobu ya da bit, fırçadan bulaşabilir. Hijyen kaygılarının ötesinde de saç tipinize – kalın ya da ince telli, kıvırcık ya da düz – uygun bir fırça, saçınıza şekil vermeyi de kolaylaştırır. Saçınız ince telliyse, küçük, kare maşası olan seramik bir fırça, saç derinize doğrudan nüfuz edip saç köklerini kaldırmanızı, böylelikle saçınıza hacim vermenizi kolaylaştırır. Halat kalınlığındaki saçlarınızı kuaförden yeni çıkmış gibi canlı buklelere kavuşturmak istiyorsanız da hem sentetik hem de doğal kılları olan büyük ve yuvarlak bir fırçayı seçmelisiniz. Plastik kıllar saçınızı tam olarak kavrarken doğal kıllar da saçınıza parlaklık verecektir. Saçlarınız kıvırcıksa, fırça yerine iki sıra ekstra uzun dişli, bukleleri çözmeyi kolaylaştıran bir tarağı tercih edin.

Çevre dostu kullanım için ipucu:

Biriken ölü saçları beş günde bir alıp fırçanızı kuyruklu tarak yardımıyla temizlerseniz, fırçanız beş seneye kadar dayanacaktır.


Eşinizle Aynı Saç Bakım Malzemelerini mi Kullanıyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder