6 Şubat 2013 Çarşamba

Kıvırcık Saçınıza Şekil Verme Yolları

Kadınlarla kıvırcık saç arasındaki mücadelede tek bir kazanan vardır; tekdüzelik! Doku ve yapısı ne olursa olsun, kıvırcık saçla baş etmek çıldırtıcı olabilir. Bu yüzden kıvırcık saçlı hanımlar, kendilerine az çok yakışan bir kesim ya da model bulduklarında ondan bir türlü vazgeçmezler.

Stilist Craig Carter, “Kadınlar, kıvırcık saçla az buz mücadele etmiyorlar,” diyor. Ne de olsa, su dalgasının, kıvırcık saçın ya da sık dalgalı saçın hakkından gelmek, diğer saç tiplerine göre ekstra bakımı ve şekillendirme ürünü kullanmayı gerektiriyor. Ancak evde düzenli olarak yapacağınız bakıma ek olarak birkaç yeni ve kolay şekillendirme hilesiyle saç modelinizdeki tekdüzelikten kurtulmanız işten bile değil.

Saç Örgüsü

Mariah Carey’in saç tasarımını yapan Daven Mayeda, kıvırcık saçlı hanımlara beş ayrı balıksırtı örgü yapıp öyle yatmalarını öneriyor. “Uyanınca örgüleri çözdüğünüzde saçınız harika görünecek,” diyor Mayeda ve ekliyor; “Bu, saça ısı uygulamayı gerektirmeyen, doğal bir yoldur, ayrıca birkaç gün boyunca da şeklini korur.”

Topuz

İri dalgalı saç modeli yapmak istiyorsanız, Mayeda, siz uyurken dağılmayacak bölgelere beş-altı ayrı topuz yapmanızı öneriyor. Suyla karıştırdığınız nemlendiriciyle saçınızı ıslatın, sonra da saçınızı sarın, topuz yapıp iğne tokalarla tutturun. Siz uyurken saçlarınız kuruyacaktır. Sabah kalktığınızda tokaları çıkartıp saçlarınızı açık bırakın.

Asimetri

Mayeda’ya göre, “Kıvırcık saçta her tür asimetri harika durur.” Saçın tek bir bölgesini sararak deney yapmanızı öneriyor Mayeda. Asimetrik model yaratmanın başka bir yolu: Saçınızı yandan ayırın ve ayırdığınız tarafı gevşek bir biçimde örün.

Katlar

Stilist George Gonzalez, “Kıvırcık saça farklı şekiller yaratmak için, ya birkaç kısa kat kesiyorum ya da saç tepesini ve yanları düzleştirmek yerine yüz çevresinde kahkül yapıyorum,” diyor. Katlar ve kahküllerle ortadan topuz yaptığınızda, düz ya da dalgalı saçlı kadınlarda görüp de imrendiğiniz dağınık buklelere kavuşabilirsiniz.

Aksesuarlar

Kıvırcık saç; saç çubuğu, muz toka, tarak, topuz iğnesi ve ipek eşarplar gibi türlü türlü aksesuarlar için mükemmeldir. Topuz aparatları, topuza saç çubuğu ya da tokasıyla rahatlıkla tutturulabilir. Taşlı, boncuklu, imitasyon pırlantalı… Farklı türde topuz aparatlarını Internet üzerinden de güzellik ürünleri satan mağazalardan da satın alabilirsiniz.

Valli Herman, çeşitli yayınlar için moda, güzellik ve gezi konularında yazmaya devam etmektedir.


Kıvırcık Saçınıza Şekil Verme Yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder