22 Haziran 2013 Cumartesi

Düğün Mekanına Göre Gelinlik Seçimi

Yeni evlenecek olan genç çiftler ve aileleri için gelinlik ve damatlık seçimi kadar düğünün nerede yapılacağı konusu da tatlı bir telaşa neden olmaktadır. Düğün mekanları genellikle havuz başı düğünü, salon düğünü ya da kır düğünü olarak düşünülebilir. Ancak son yıllarda düğün mekanı konusunda da çeşitlilik ve sıra dışılık söz konusu olabilmektedir. Düğün günlerini hem kendileri hem de davetliler için unutulmaz kılmak isteyen çiftler farklı konseptlere başvurabilmektedir.


Elbette düğün mekanına göre gelinlik seçimi yapılmalıdır, çünkü gelinlik, sahip olduğu işlemeleri, kat kat kumaşları, takıları ve her türlü abartısı ile gelin için şık olduğu kadar büyük bir yüktür de… Bu nedenle düğün yerine göre gelinlik seçimi ayrı bir önem kazanmaktadır. Örneğin, kır düğünü yapmak isteniyorsa asla kuyruklu gelinlikler tercih edilmemelidir. Aynı zamanda gelinlik ve ayakkabılar gelinin yürümesine engel teşkil etmemelidir. Örneğin sivri topuklu ayakkabıdan kaçınılmalıdır. Kullanılacak olan gelinlik aksesuarları da düğün mekanına uygun olmalıdır.


Eğer salon düğünü yapılacaksa, gelinlik modeli mekan konseptine uygun olarak daha gösterişli, ışıltılı ve uzun kuyruklu olmalıdır.


Bu düğün mekanlarının dışında daha farklı konseptlerde düğünler yapılabilmektedir. Örneğin son dönemlerde revaçta olan Hint düğünleri… Hint motifleriyle süslenen mekana uygun olarak gelinlik modeli içindeki genç kız Hintli bir gelini andırmalıdır. Bu konsepte uygun olarak gelinlik seçimi tamamen ortamın ruhuna uygun olarak yapılmalıdır.






Düğün Mekanına Göre Gelinlik Seçimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder