4 Şubat 2013 Pazartesi

İyi Bir Eş Nasıl Olmalı?

Toplumumuzda son zamanlarda boşanmalar artığına hemen hemen hepimiz tanık olmuşuzdur. Yakınımız, çevremizdeki insanlarda mutlaka duymuş veya görmüşüzdür. Boşanma olaylarının son zamanlarda çok artmasının nedenlerini inceleyelim.

Özellikle çiftlerin iyi bir eş olmak için çaba göstermesi lazımdır. Unutmayın ki bir yuva kolay kurulmuyor. Yuvanızı kolayda yıkmayın. Her zaman iyi geçinmeye çalışın. Bazen eşinizin verdiği cevap veya bir hareketi hoşunuza gitmeyebilir. Bu normaldir emin olunki sizinde eşinize verdiğiniz her cevap veya bir hareket eşinizin de hoşuna gitmediği durumlar illaki vardır. Karşılıklı hoş görü ile sorunlarınızı aşın. Kavgayla, bağırmayla hallolmaz. Bu işlerin daha da kötüye gitmesini sağlar. Kavga olduğu zamanlarda olur bunu birbirinize saygı çerçevesinde halledin. Gerektiğinde susmayı bilin. Sesinizi yükseltmek haklı olduğunuzda dahi bazen sizi haksız duruma düşürebilir.

Eşinize kızgın olduğunuzda sinirinizin geçmesini bekleyip öyle eşinizle konuşun. Asla bir başkasının yanında özellikle annenizin, kayınvalidenizin yanında eşinizle sorununuz olduğunu belirtmeyin. Siz bir iki gün sonra eşinizle barıştığınızda aileniz eşinize cephe alabilir. Bu sizi daha huzursuz eder.

Sorunlarınızı eşinizle halledin başkalarına yansıttığınızda daha da büyümesini sağlarsınız. Bu durum sizi boşanmaya bile götürebilir. Kendinizin ve eşinizin kıymetini bilin.


İyi Bir Eş Nasıl Olmalı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder