15 Şubat 2013 Cuma

Doğal Bir Güzelliğe Sahip Olun!

Kozmetik ürünleri satan bir dükkana bir dahaki gidişinizde doğal vücut bakımı alternatiflerini değerlendirin. Doğal ve sürdürülebilir ürünler üreten Human Nature adlı şirketin pazarlama ve İnsan Kaynakları yöneticisi olan Reby Baldoz, “Cildimiz, üzerine sürdüğümüz her şeyin %60′ını içine çeker,” diyor. “Tehlikeli olan, kimyasal dolu ürünleri ara sıra kullanmak değil her gün kullanmaktır. Bu durumda vücudumuz uzun sürede ama sonuçta kesinlikle bu kimyasalların neden olduğu zarara maruz kalır.”

Organiğin Farkı

“Doğal” markalar kullanmak ve şampuan, vücut jeli veya losyonunun içinde bulunan maddelere dikkat etmek, zararlı içeriğe sahip ürünleri daha market rafında elemenizi sağlar. Birkaçını saymak gerekirse, bu kimyasallar DEET (böcek ilaçlarında bulunan ve tahrişe neden olan aktif madde) ve triclosan (el dezenfektanlarında ve anti bakteriyel ürünlerde bulunan ve kanserojen olması muhtemel bir madde) içerir.

Doğal Saç (ve Makyaj) Ürünleri

Büyük kozmetik şirketleri ve kökleşmiş markalar bile artık ürün yelpazelerine doğal ve organik seçenekleri eklemeye başlıyorlar. Çin tarçını özünden üretilen Pantene’nin Doğal Sentez serisindeki ürünler saçları koruyor ve güçlendiriyor. Ayrıca, saçı şekillendirme sırasında meydana gelen yıpranmadan korurken nemlendiren aloe vera, kandil çiçeği ve zencefil gibi bitki özlü maddeler içeren ürünleri tercih edin. Kaliteli salon markaları da sülfat içermeyen şampuanlar ve amonyak içermeyen boya maddelerden söz etmeye başladılar. Makyaj konusunda ise, cilt bakımıyla ilgili faydaları sayesinde mineral içeren pudralar öne çıktı. Body Shop ve Lush gibi markalar sadece bitki özlü maddeler kullanmaları değil, aynı zamanda bu maddeleri elde etme yöntemleriyle de organik ve doğal olma özelliklerini kazanırlar.

Çevre, Hayvan ve Cep Dostu Güzellik

Organik ürünler satan birçok güzellik şirketinin, ticaret ve üretim söz konusu olduğunda sürdürülebilirliği desteklemek ve adil ticaret (örn, küçük çiftçilerden ürün almak ve onları desteklemek) gibi sosyal ve insancıl nedenleri vardır.

Potansiyel müşteriler, süpermarket ve kozmetik mağazalarında bulunan geleneksel ürünlerden daha pahalı olan organik ve doğal vücut bakımı ürünlerinden çekinebilirler. Fakat nereye bakacağınızı bilirseniz, belli markaların ne kadar uygun fiyatlı olduğunu gördüğünüzde şaşıracaksınız. Pazarlar ve hafta sonu pazarları, pazarlık yapmaya hevesli genç girişimcileriyle, doğal banyo ve vücut ürünleri ile kozmetikler bakımından bir hazinedir. Yeni piyasaya giren şirketler ve çevrimiçi satıcıların promosyonlarını ve yeni müşterilere uyguladıkları indirimleri takip edin. Sonuç olarak, birçok kozmetik markası doğal ürünler çıkarmanın, bu ürünleri her bütçe için erişilebilir ve satın alınabilir hale getirmenin faydalarını görüyorlar.


Doğal Bir Güzelliğe Sahip Olun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder