12 Aralık 2012 Çarşamba

Orkide

Beyaz ile pembe renkleri arasında birçok renk çeşidine sahip olan orkideler, güzelliği dillere destan olarak eski çağlardan beri çok sevilen bir çiçek türüdür. Dünya genelinde bilinen ve çok sevilen bir çiçek türü olan orkide aynı zamanda dayanıklılığı ile de bilinmektedir.

 

Tüm dünyada çiçekçi aranjmanlarının en çok kullanılan çiçek türü olan orkide, görüntüsünün olanca güzelliğinin yanında kokulu bir çiçek değildir. Ancak, güzelliği ile bir çok kültürde edebiyatta, efsanelerde ve daha birçok sanat dalında çok çeşitli olayları ve durumları temsil ederek, insanoğlunun beğenisini üst düzeyde kazanmış bir çiçektir.

 

Tropik bir görüntüye sahip olmasına rağmen aşırı sıcağı sevmeyen, bol günışığına ihtiyaç duyan, serin ve bol günışığı alan yerlerde oldukça uzun süreler canlı olarak kalabilirler. Gurur, eşsizlik, asillik gibi birçok şeyi simgeleyen çeşitli renkleri ile orkide Online çiçek gönder listelerinin başında yer alan çiçeklerden biridir.

 

Online çiçekçilerin çiçek gönder menülerinin en çok tercih edilen çiçeklerinden biri olan Orkideler, kendilerine has güzellikleri ile doğanın muhteşemliğine vurdu yapan bitkilerdir. Ülkemizde de çok geniş bir çeşitliliğe sahip olan orkideler doğal olarak yetiştiği gibi, ticari olarak bir çok türü ile yetiştirilmektedir.

 

Çok geniş bir aileye sahip olan Orkideler, bazı sahlep türlerinden Çin’ de üretilen çok farklı türlerine kadar binlerce türe sahiptir. Bu sebeple her kültürde kendisine yer bulmuş ender çiçek türlerinden biridir.

 


Orkide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder