20 Ocak 2014 Pazartesi

Saç Uzatan Besinlerden Haberiniz Var mı?

Uzun sıhhatli saçlar elde etmek o kadar kolay olmasa gerek . Saç bakımı hafta da bir kaç kere banyo yapmak ve pahalı şampuanlar kullanmaktan ibaret değildir takdir edersiniz ki. Kısa kesilen saçın uzamasını aylarca bekliyor, binbir çeşit bakım uyguluyor olabilirsiniz. Saçınızın uzaması amaçlı bir sürü kozmetik ürünü deneyip nihayetinde netice alamadıysanız, şaşırmayın! Tükettiğimiz besinlerin ve beslenme şeklimizde saç bakımında çok mühim .


1- Yumurta ve Süt


Yumurta ve süt dediğimizde aklımıza önce protein gelmektedir. Saçın sıhhatli uzamasında protein önemli oyun oynar. Protein, yepyeni saçların çıkmasına olanak sağlar ve saç köklerinin enfeksiyon kapmasını engeller.


2- Tahıllar


Genelde hububat tüketimine önem vermeyebiliriz fakat araştırmalar gösteriyor ki hububat türleri saçlarımızın uzamasında büyük rol oynuyorlar. Demir, çinko ve silisyum dioksit benzeri saçın uzamasını imkanı sunan besinler içeriyor. Bununla Birlikte B7 vitamini içeren tahıllar, saç sıhhati amaçlı bir sürü faydalı .


3- Avokado, Kivi ve Kayısı


Bu üç meyvenin partner yanı A, E vitaminleri ve antioksidan içeriyor olmaları. Vitamin E, saçın naturel bir biçimde uzamasını sağlıyor. Vitamin A, saç köklerinin sıhhatli beslenmesine yarıyor. Antioksidanlarda saç kaybını engeller ve saçın uzamasını olanağı sağlar .


4- Mantar


Mantarlar, büyük oranda bakır içeren gıdalardır. Bakır, saçın yapısı ve saçın uzamasında çok etkindir. Benzer sürede susam, ayçiçeği ve kuşkonmaz da bakır bakımından zengindir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder