19 Ocak 2014 Pazar

2014 Yılının Moda Kurallarına Göz Atın

Önümüzde tüm moda kaidelerin yıkılacağı çağdaş ve cool bir yıl var. Bakalım 2014′te bizi neler bekliyor? Esra Çoruh yazdı, bizde sizlerle paylaşıyoruz…


1-Mesaj vermeye hazırlıklı olun


Tasarımcıların modaseverlere iletisi var. DKNY, Rebecca Minkoff, Christian Dior, Louis Vuitton, Jean-Charles de Castelbajac, Moschino, Alexander Wang, Céline, Christopher Kane, Erdem, Kenzo, çevreci iletiler , yazılı baskılar, kelime oyunları barındıran tişörtler, swaetshirt’ler, elbiselerle modayı esasında ti’ye alıyor .


2- Karın kası kuralı


Göbeği açıkta bırakan az üstler, nam-ı öbür “crop top” bu yıl vitrinlerde başı köşeyi kapacak. Fazla söze ne hacet, karın kası olanlara crop top’lar en kışkırtıcı dekolte.


3- Çiçek açın


Rengârenk çiçek baskıları bu yıl neşenize neşe katacak.


4- Eteğin her hali


Başrolde etekler var, hem bir de her halleriyle… Fırfırlı, volanlı, asimetrik, peplum, pilili, maksi, midi, mini… Her çeşitli formda, kumaşta, desende ve tarzda etek bulabilmenin olası olacağı bir sezon bizi bekliyor, kayıtsız kalmayın….


5- Sneakerler ökçeye karşı


Ayakkabılar da rahatlık prensibinden nasibini alacak! Geçen yıl sneaker’lar, Birkenstock’lar, loafer’lar, oxford’larla esasen topuklularımızı bir kenara bırakmıştık. Gözüken o ki bu yıl de Valentino, Givenchy ve Chloe’nin düz sandaletlerini ya da Celine’nin sneaker’larını ayağımızdan çıkaramayacağız!


6- Zaman İçinde yolculuk


2014 yazı geçmişe yolculuk gerçekleştirmek isteyenlere yönelikı süper detaylarla dolu. 40′lı ve 50′li senelerin pastel tonları, ışıltılı süslemeleri, elegant şıklık, 70′lerin diz altı etekleri ve tayyörleri zaman içerisinde yolculuğu sizlere yaşatacak.


7- Parlayın


Mottonuz “shine on” başka bir deyişle parlamak olmalı. Pekçok tasarımcı koleksiyonuna metalik parıltıyı taşımış. Metalik işlemeler, parlak brokarlar, gümüş nakışlar göz kamaştıracak.


8 – Eğlenceli ol ki çocuk kalasın


Nasıl mı? Püsküllü tasarımlarla… Bikini, giysi , ayakkabı, çanta, bluz ve üstelik aksesuvarlarda da sık görmeye başladığımız püsküller, en fazla değinen trendlerden. Ama bu defa çok ek olarak romantik ve çağdaş üstelik bir takım zaman işlemelerle bir zanaat yapıtı havasında. 2014′te ek olarak olumlu ve eğlenceli olmak amaçlı püsküller moda neferiniz olsun.


9- Eskileri çıkarın


Özellikle ” artık giymem” diye bir kenara attığınız kruvaze ceketinizi giymeye hazırlıklı olun. Çift düğmeli ceketler bu yıl çok moda.


10- Sanata evet


Bu yıl moda sanattan esin ediniyor . Chanel, Celine, Jil Sander’in nitelik renk baskılı etek ve giysileri öyle ki müzelik birer zanaat yapıtı benzeri .


11- Kaideleri yıkın


Moda kaideleri yıkılacak 2014 senesinde moda kural dinlemeyecek. Dilediğimiz renkleri giysi , desenleri birleştirecek ya da alışılmışın dışına çıkmanın özgürlüğünü yaşayacağız. Moda değil biz öne çıkacağız.


12- Etnik moda esintisi


Özellikle Givenchy, Alexander McQueen ve Valentino’da Afrika esintileri, aksesuvar, giysi ve sandaletlerde kendisini fazlasıyla hissettirdi. Etnik moda 2014 seneyin global iz düşümü benzeri pekçok yerde karşımıza çıkacak.


13- Moda teknolojiyle buluştu


3D’nin yalnızca sinemada meydana geldiğini zannedenlere, 2014 senesinde olduğumuzu hatırlatalım. Moda dünyası teknolojiyle buluştu. Bir Sonraki yaz sezonlarında 3D baskılar çiçek bahçelerini öyle ki üzerimize taşıyacak. Bir rengarenk çiçeklerden kocaman çiçek kolajlarına, origamilerden rengârenk motiflere bu yıl çiçek açmaya hazırlıklı olun.


14- Rahatlık diyeceğiz


Modacılar ağız birliği etmişcesine bu yıl “Rahatlık” diyor. Üzerimize sımsıkı oturan etek ve pantolonlar mahaline bol, kapsamlı kesimli siluetler, mini mahaline ek olarak uzunca boylar, tişört mahaline boyfriend tipi gömlekler giyilecek.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder