24 Ocak 2014 Cuma

Kilo Verdiren Yiyecekler

Yumurta

Hem pahalı olmayan , hem de pratik bulunabilen yumurta, sanılanın aksine kolesterolünüzü yükseltmez. Meme kanseri rizikonunu azaltır ve hem de D vitamini tarafından zengin bir kaynaktır.


Sinir sistemini destekler, kilo vermenizi kolaylaştırıcı tesiri , uzunca zaman tok tutmasıdır. Bununla Birlikte saçınıza parlaklık kazandırır.


Yağsız protein

Beyaz et, mühim bir protein kaynağıdır. Hem sıhhatli bir yaşam , hem de kilo kaybı amaçlı beyaz et sizin en önemli destekçinizdir.


Kemik, dokular, kaslar, deri, kan, saç ve tırnak benzeri bütün yapı taşları için protein gerekir. Balık, kümes hayvanları, fasulye ve fındıkta da protein vardır.


Lahana

Her zaman kolaylıkla bulabileceğiniz lahana bağırsakların çalışmasında etkilidir. Tok kalmanızı ve kilo vermenizi destekler. Lifli bir sebze olmasından ötürü yararlıdır .


Ayrıca içerisinde portakaldan daha çok C vitamini bulunduğunu biliyor musunuz? Kabızlık, cilt ve göz bozukluğu, yaşlanma, ülser ve Alzheimer benzeri hastalıklara karşın güçlendiricidir.


Mercimek

Bakliyatların içerisinde en gözde olanlardan biri de mercimektir. Kalp krizi rizikonunu azaltır, şekerin stabilize eder. Diyabet hastaları amaçlı güzel bir seçindir. B vitamini tarafından güzel bir kaynaktır.


Protein kaynağıdır. Uzunca devam eden tokluk hissiyle, kilo vermenize destek olacaktır.


Uskumru

Her çeşit balık sizlere kilo vermenizde yardımcıdır. Fakat omega-3 istikametinden en zengin balıklar arasında bulunan uskumruyu, mevsiminde kaçırmayın. Kanser üreten hücrelerin durmasına, hormonların düzene girmesine destek olabilir .


Kötü kolesterolü ortadan kaldırmada destekçidir. Hafızayı geliştirir. Uskumru, somondan daha zengin Omega-3 içeriğine sahiptir.


Soğan ve sarımsak

Her ikisini de dilediğiniz yemeğe ekleyin. Onlar mucizevi şifa besinleridir. Bütün biyolojik çalışmalarda, mutfağın vazgeçilmezi olmalarının daha sayamayacağımız kadar bir çok sebebi var.


Kanseri önlemede, kardiyovasküler hastalıklarda, diyabet ve solunum problemleriyle mücadele etmede elinizi güçlendirir. Sarımsak bununla birlikte farklı enfeksiyonlarla savaşmaya destek eder. Bununla Birlikte antioksidan oldukları için , kilo vermenizi desteklerler.


Sevilen meyveler

Hemen herkesin sevdiği tatlı meyveler içinde koltuk alan çilek, bir bardak portakala civarı etkilidir. Naturel anti-aging formülüne sahiptir. Antioksidandır.


Yine hemen herkes tarafından sevilen bir meyve olan karpuz, kanser ve kalp hastalıklarına karşı iyi geliyor . Beslenme listenizde bu meyvelere yer verebilirsiniz. Sulu bir meyvedir fakat şekerli olduğundan miktarını iyi ayarlamanız gerekir.


Yağsız süt

Her zaman buzdolabında bir şişe süt bulundurun. Süt yalnızca çocukların değil, yetişkinlerin de tüketmesi gerekli olan bir içecektir. Fakat tabiki yağsız olanını seçmelisiniz.


Kemik yoğunluğunu arttırır ve demir tarafından zengindir. Hücre zarı inşasında ve hormon imalatında mühim tesirleri vardır. Ara öğün olarak tüketildiğinde, sizi tok tutma niteliğine de sahiptir.


Elma

İster ara öğün olarak tüketin, arzu ederseniz kahvaltınıza da ekleyin, elma lifli bir meyvedir ve hazmı kolaylaştırır. Tokluk sürenizi uzatır ve kilo vermenizi destekler.


Kolon kanserini önlemede yardımcı olduğunu unutmayın , potasyum zenginliği ile kan basıncının kontrolüne destek verdiği bilinmektedir. Gün Içerisinde bir elma yiyin.


Nar

Yakut benzeri kıymetli bulunan bu meyve, artriti azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve doğurganlığı arttırır. Antioksidan özelliği nedeni ile kilo vermenizi destekler. Bununla Birlikte akne oluşumunda önleyici tesiri vardır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder