26 Mart 2013 Salı

Saç Bakımı Hakkında Bildiklerimiz Ne Kadar Doğru?

Hiç merak ettiniz mi; kulağınıza çalan saç hileleri gerçekten işe yarıyor mu yoksa kocakarı efsanesinden mi ibaret? Sizin için, gerçeklerle efsaneleri ayırdık:
  • Her gece 100 kez tarak vurmak, saça sağlık verir.

Uyuyan güzel, ipekten saçlarını saatlerce tarıyor olabilir ancak gerçek hayatta aşırı tarama, uçların kırılmasına ve saçın kopmasına neden olur, diyor Kuzey Hollywood’daki B2V kuaför salonunda saç tasarımcılığı yapmakta olan Mauricio Ribeiro.

Ancak bu, saçınızı hiç taramamanız gerektiği anlamına gelmiyor, yatmadan önce saçınızı bir dakika boyunca taramanız, doğal yağların diplerden uçlara yayılmasını sağlayıp saç derinizin yağlanmasını ve uçların kurumasını engelleyecektir. Ribeiro, doğal kıllardan yapılmış geniş fırçaları kullanmanızı öneriyor. Naylon kıllar saça yapışırken doğal olanlar onun parlaklığını ortaya çıkaracaktır.

  • Uçlardan 1 santim aldırmak, saçınızın daha hızlı uzamasını sağlar.

Brooke Shields ve Kirsten Dunst gibi ünlülerin saç tasarımcısı Allen Edwards, bunun yaygın bir yanlış kanı olduğunu söylüyor. Uçlardan aldırmak, uzamayı hızlandırmaz ama kırık uçlardan kurtulmanızı sağlar. Ortalama bir saç teli de ayda 1 santim kadar uzadığından, kestirdiğiniz kısmı geri kazanmak uzun sürmeyecektir.

  • Taze limon suyu ve güneş ışığı, doğal gölgeler yaratır.

Taze sıkılmış limon suyu, güneşte saç renginizi hafif de olsa açacaktır ama limon asidi ile zararlı UV ışınları bir araya geldiğinde kuruyup kırılmasına yol açacak kadar saçınızı hassaslaştırabilir, diyor Ribeiro. Bunun yerine, kullanımı kolay gölgelendirme setlerinden alın ya da kuaförünüze birkaç gölge eklettirin. Güneşin saçınıza vurduğu kısımlara birkaç gölge atmanız – kâkül ya da saçın üst kısmı gibi – güneşte açılmış doğal saç görüntüsü yaratacaktır.

  • Güçsüz ve ince saç tellerine bebek pudrası uygulamak, yassılaşan saçı canlandırır.

Los Angeles’ta çalışan ve müşterileri arasında George Clooney ve Josh Duhamel de olan Diana Schmidtke, bunun en eski numaralardan biri olduğunu söylüyor. Pudra, yağı emecek ve kaybettiği hacmi kısmen de olsa saçınıza geri kazandıracaktır. Marie Antoniette gibi görünmemek için de bir fiske pudrayı aşmayın. Ya da renkli pudra için yakınlarınızdaki güzellik malzemesi satan yerlere bakın.

  • Beyaz saçı koparmak, iki katı çoğalmasına neden olur.

“Saçınızı daha da beyazlatmanın tek yolu, beyaz saçları kafanıza takmaktır,” diyor Edwards. Saç folikülleri, renklendirmeyi sağlayan pigmentleri üreten melanositleri üretmeyi durdurduğunda beyaz saç oluşur. Bunun ne zaman olacağını belirleyen ise genetiktir. Beyaz saç sevmeyenlerden misiniz? Öyleyse 6 ila 12 yıkamaya kadar dayanıklı, yarı kalıcı boya uygulayın.

  • Soğuk suyla durulama, saçınızı parlatır.

Soğuk su, saçın kütiküllerini düzleştirir, daha yumuşak ve ışığı daha çok yansıtan bir yüzey yaratır. Yani evet, daha parlak saçlar için biraz üşüyebilirsiniz, diyor Santa Monika’daki Doves Stüdyolarının ortaklarından Christopher Dove. Soğuk suyla aranız iyi değilse, nemlendirici şampuan ve krem kullanabilir ve hemen sonrasında nemlendirici saç maskesi uygulayarak aynı sonucu elde edebilirsiniz.

  • İpek yastık kılıflarında uyumak, saçınızın elektriklenmesini azaltır ve fönünüzü korur.

Kesinlikle işe yarar. “İpek yastık kılıfı, siz uyurken saçınızın doğal yağını emmeyecek ya da karışmasına neden olmayacaktır,” diyor Schmidtke. ‘Yani saçınız tarzını daha uzun süre koruyabilecektir.’


Saç Bakımı Hakkında Bildiklerimiz Ne Kadar Doğru?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder