2 Mart 2013 Cumartesi

Hoca Filmini Tek Part Ä°zle

Alekper ve Günel evlilik işlemleri için Bakü Nikah Dairesi’ne dilekçe verirler. 25 Şubat 1992 tarihine nikah için gün alan Alekper, Karabağ-Hocalı’da bulunan keşif subayı olarak görev yaptığı bölüğüne geri döner.

Düğün günü tüm hazırlıkları tamamlayıp, damatlığını giyerek Baküye gitmeye hazırlanan Alekper, arkadaşları Yura Çyornıy, Arzu ve akrabaları Hocalının Ermeniler tarafından ablukaya alındığını görürler. Alekper, zor bir seçim ile karşı karşıyadır. Ya üzerindeki damatlıkla Bakü’ye nikâha gidecek ya da Hocalı’da kalıp arkadaşları ile köyü ve ahalisini savunacaktır.

Film, Azerbeycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan katliamı bir aşk hikayesi bünyesinde anlatıyor. Bir gecede bir kasabanın tamamen yok olduğu Hocalı katliamı, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Dağlık Karabağ bölgesi işgâl edildikten sonra en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirildi. Azerbaycan’ın savunma kuvvetlerinin direnişi sinema izleyicisini derinden etkileyecek. Filmi izledikten sonra yorumlarınızı eksik etmeyin



Hoca Filmini Tek Part İzle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder