16 Mart 2013 Cumartesi

Göz Kamaştırıcı Güzelliğin Sırları

İster bir ilk buluşmaya, ister eşinizle geçireceğiniz Sevgililer Gününe hazırlanıyor olun, moda ve güzellik iksirini bulmak, modası geçmeyen saç ve makyaj hileleri ile hoş bir tarz yaratma meselesidir sadece.

Esaslı Bir Gece Randevusu Kıyafeti

OK! dergisi moda editörlerinden Kabbie Rodriguez, bakışları üzerinize çekecek ama fazla da dekolte olmayan bir görünüm için, uzun kollu, siyah bir mini elbiseyi, topuklu botlar, gösterişli bir yüzük ve zarif bir portföyle kombinlemenizi öneriyor. Rodriguez, giyimde “ölçülülük ve doğru beden” kriterini savunuyor. Örneğin, eğer dekolteli bir üst giyiyorsanız onu uzun ve kloş bir alt ile tamamlayın ya da dekoltenizin üstüne şık bir ceket giyin.

Aynı kural makyaj için de geçerli: Eğer dumanlı bir göz makyajı yapıyorsanız, bunu sade dudaklar ile dengeleyin. Kırmızı bir ruj sürüyorsanız da bu ateşli görünümü belli belirsiz bir göz makyajı ile tamamlayın.

Esaslı Bir Gece Randevusu Makyajı

Heart Evangelista, KC Concepcion ve Andi Eigenmann gibi ünlüler ile çalışan makyaj sanatçısı Barbi Chan, ‘Esaslı bir gece randevusu makyajı, seksi ama abartısız olmalı,” diyor. Yüz hatlarını ortaya çıkartan bir tarzı denemek isteyenler için Chan, koyu ya da göz alıcı renklerde dudak makyajını öneriyor. ‘Göz farına göre, rujla deney yapmak daha kolaydır ve farklı ruj tonlarının hem görüntünüzü hem imajınızı nasıl değiştirdiğini görünce şaşıracaksınız!’ diye ekliyor. Mürdüm eriği, kırmızıya çalan mavi ve fuşya kiraz pembesi dikkat çekici tonlardan.

Tarzınızı yenilemenin bir diğer yolu da yeni saç şekilleri denemek. Chan, ‘Ne zaman sıkılıp görünüşümü değiştirmek istesem, kâküllerimi keserim,’ diyor.

İlk Randevu Tarzı

Rodriguez, ‘”İlk buluşmalar daha çok tanışma aşaması olduğundan, olabildiğince az takı takın,” önerisinde bulunuyor ve ekliyor; ‘Onun tüm ilgisi, sizin üzerinizde olsun istersiniz, avize büyüklüğünde küpeleriniz ya da mama önlüğü gibi göğsünüzde duran kolyenizde değil’. Çok gösterişli takılar dikkat dağıtacağından Rodriguez, inci küpe gibi zarif aksesuarları – ki hemen her şeyle uyumludur – diğer klasiklerle tamamlamanızı öneriyor.

Bitmeyen Cazibe

İlk buluşmalar ölçülü ve zarif bir sadelik gerektirirken, uzun yıllardır birlikte olan çiftlerin randevuları için tersi geçerlidir. “Denemekten çekinmeyin!” diyor Rodriguez. “Daha önce büyük ve gösterişli yüzükler ve bilezikler kullanmadıysanız, onlara bir şans vermenin zamanı gelmiştir. Eşinizi yeni bir şeyle şaşırtın, farklı bir yönünüzü görmekten büyük keyif alacağına emin olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken abartıya kaçmamak – gösterişli tek bir parça yeterli olacaktır.”

Güzelliğinizi Değerlendirin

Nasıl ki ölçülülüğe dikkat ediyorsak, ‘Her kadın, seksilikle basitlik arasındaki ince çizgiyi geçmeksizin kendi güzelliğini – göğüslerini, bacaklarını, düz karnını, ince yapılı kollarını – nasıl öne çıkaracağını bilmeli,’ diyor Rodriguez. “Her defasında güzelliğinizin sadece bir yönünü öne çıkarmanız gerektiğini unutmayın. Eğer pek çok açıdan kendinizi güzel buluyorsanız, bu ikinci, üçüncü ve sonraki pek çok buluşmanızda onun fark edeceği bir şey olmalı.”

İri göğüslüyseniz, kalp kesimli üstler ve elbiseler deneyin. Bacaklarınız uzun ve biçimliyse, yukarıda bahsettiğimiz türden uzun kollu, mini bir elbiseyi deneyebilirsiniz. Büzgülü bol etekler ince beli mükemmel bir biçimde ortaya çıkartıyorken, tek omuzlu elbiseler de ince kollu kadınlarda harika duruyor.’

Ayakkabıda ise topukluları tercih edin. Rodriguez, “Topuklu ayakkabılar seksi, şık durduğu gibi duruşunuzu da düzeltiyor. Onlarla yürüyebileceğinize emin olun yeter’ diyor.

Özgüven Her Şeydir

En önemlisi, her zaman kendi doğal tarzınızı ve kişiliğinizi dikkate alın. ‘Bir randevuda kadınların sahip olması gereken iki şey vardır; özgüven ve işler istendiği gibi gitmediğinde kendi kendisiyle alay edebilme yeteneği,” diyor Chan ve ekliyor: “Evet, güzel görünmek önemli – hem kendiniz hem de eşiniz için – ancak randevunun asıl amacı, beraber keyifli zaman geçirmek.
Kişiliğiniz, sahip olduğunuz en güçlü ve güzel silahtır.”

Mariel Chua, Seventeen, Cosmopolitanve OK! dergilerinin eski güzellik editörüdür. The Style Glossy Türkiyeye yazılarıyla katkıda bulunmaktadır.


Göz Kamaştırıcı Güzelliğin Sırları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder