10 Eylül 2013 Salı

Diyetleriniz Neden Başarısızlıkla Sonuçlanıyor?

Birçok bayanın forma girmesinde ki en büyük yardımcımız diyetlerimizdir. Ancak maalesef artık günümüzde birçok bayan diyetlerden istediği başarıyı elde edemiyor. Durum böyle olunca da haliyle kişilerin diyetlere olan inancı sarsılmaya başlıyor ve diyetler bir daha yapılmamak üzere rafa kaldırılıyor. Pek, diyetlerde başarısız olmanızın nedenlerini hiç sorguladınız mı? Eğer her şeyin tamam olduğuna inanıyorsanız birde bu yazımızda neleri eksik yaptığınıza bakalım;


-Diyetlerde başarılı olabilmenin ilk ve en önemli adımı profesyonel bir diyete sahip olmaktan geçiyor. Bu nedenle bir diyetisyene gitmeniz size çok daha kesin bir başarıyı garantiler. Ancak bu kadarlık bütçenizin olmadığına inanıyorsanız eğer diyet listenizi seçerken bilinçli şekilde seçmelisiniz.


-Biranda kendinizi aç bırakır eziyetten eziyete katlanarak kilo veremezseniz, eğer verirseniz de çok kısa bir süre sonra vermiş olduğunuz bu kiloları fazlası ile tekrardan geri alırsınız. Bu nedenle öncelikle diyetlerin sizi çok fazla zorlamayacak diyetler olmasına dikkat edin. Eğer ki tartıda bir gram bile eksilmişseniz bu diyetin başarılı olduğunun göstergesidir. Aceleci davranmayın ve vücudunuzu yaralayacak çok ağır diyetlerin altına girmeye çalışmayın.


-Elinizden geldiğince size soft olabilecek diyetler seçin. Diyet yapan bayanların genellikle en büyük düştüğü hata sadece diyet yapmaktır. Oysa ki diyetinizi bazı fitness hareketleri ve egzersizler ile desteklemeniz gerekmektedir. Sadece diyet yapmak alacağınız başarının doğal olarak gerilemesine neden olacaktır.


-Ancak spor ile diyetinizi kombine ettiğiniz zaman aldığınız başarının çok daha yüksek olduğunu göreceksinizdir. Her şey tamam ve diyetiniz ile başarıya ulaştınız, ancak bundan sonra da hayatınızı eğer kilo vermeden önce ki gibi devam ettirmeye çalışırsanız bu vermiş olduğunuz kiloları en kısa zaman içerisinde tekrardan geri alacaksınızdır.


-Elbette ihtiyacınız olan kiloyu vermiş olabilirsiniz, ancak bu kiloyu geri almamak emin olun vermekten çok daha zordur. Bu nedenle düzenli bir beslenme alışkanlığında bulunmalı ve elinizden geldiğince spor yapmayı hayatınızın düzenli ve ayrılmaz bir parçası haline getirmelisiniz. Eğer tüm bunların hepsi tamam ise ve hala diyetlerinizde başarıya ulaşamıyorsanız sorun sandığınızdan ciddi olabilir, bu nedenle profesyonel destek almanız şarttır.



Diyetleriniz Neden Başarısızlıkla Sonuçlanıyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder