6 Ekim 2013 Pazar

Saç Rengini Korumak İçin Neler Yapmalı?

Bakımlı ve canlı saçlara sahip olmak kadınlar için çok önemlidir. eğer saçlarınızın renginden, duruşundan solgun halinden memnun değilseniz şapka,bere tarzı aksesuarlarla saçlarınızı saklamaktan vazgeçin. Daha ne kadar saklayabileceksiniz ki… Bir an önce kullandığınız şampuandan boyaya kadar herşeyinizi gözden geçirin ve güzel bir saç bakımı nasıl olur araştırın. Saç bakımı hakkında bazı tavsiyeleri sizler için derledir;


Şampuan seçiminizde uzman yardımı alın


Evet reklamını gördüğünüz tüm şampuanlar sizin saçınız için uygun olmayabilir. Bunun için dilerseniz alanında uzman bir kuaföre gidip saçlarınızı incelemesi ve size en uygun şampuanı tavsiye etmesi için ricada bulunabilirsiniz. Yahut bir cildiye uzmanına görünüp saçınızın özelliklerine göre şampuan tavsiyesi isteyebilirsiniz. Kimi saç uzun, kimi saç ince, kimi kırık, kimi zayıf olabilir. Her saçın tabiatına göre faydalı gelecek şampuanı uzmanından öğrenin.


Şampuan sonrası saçlarınıza bakım kremi uygulayın


Özellikle yaz aylarında saçlarınıza güneş ve sıcak zarar verecektir. Sıcak ve nemsizlikten kaçınmanız gerekmektedir. Bu yüzden güneşten özellikle öğlen sıcağında yakıcı güneşten uzak durmalısınız. Yaz ayları geride kaldı fakat önümüzde ki yaz ayları için bu uyarıları dikkate almalısınız. Şapka giymek, eşarp takmak saçlarınızı güneşten bir nebze koruyacaktır evet. Fakat daha kalıcı ve sağlam çözümleri de göz ardı etmemelisiniz.


Yaz mevsimlerinde saçlarınıza nemli ve kremli şampuanlar tercih edin.Aynı tip şampuan ve saç bakım kremi kullanarak  birbirini besleyen saç bakım ürünleri ile saçınızı nemlendirip yumuşatabilirsiniz.


Uzmanlar bu konuda saç rengini koruyucu şampuanlar ile beraber saç bakım kremi uygulanmasını tavsiye ediyor.




Saç Rengini Korumak İçin Neler Yapmalı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder