4 Ekim 2013 Cuma

Göz Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Makyaj yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biride göz makyajıdır. Göz tipinize göre yapacağınız makyaj hem gözlerinizin ortaya çıkmasını hemde dikkat çekici olmanızı sağlar. Peki göz şeklinize göre makyaj yaparken nelere dikkat etmelisiniz hiç araştırdınız mı? Bu yazıda göz tipinize göre makyaj sitilleri hakkında detayları bulabilirsiniz;


Ayrık Gözlere Nasıl Makyaj Yapılır?


Gözleri birbirinden ayrık olan kişilerin başta yapmaları gereken en önemli şey göz içlerini daha ön plana çıkartarak belirginleştirmeleridir. Ayrıca gözleri birbirine yakınlaştırmak için burun köküne koyu renk fondöten sürülmeli ve yayılmalıdır. Kirpikler yoğun maskara ile dikkat çekici hale getirilmelidir.


Yakın Gözlere Nasıl Makyaj Yapılır?


Gözleri birbirine yakın olan bayanların ise göz makyajında dikkat etmeleri gereken yer kuyruk kısmıdır. Maskarayı yalnızca göz ucundaki kirpiklere uygulayarak ve göz ucundan ortasına kadar açık renk far kullanarak bunu sağlayabilirler. Eyelineri ise göz kapağının ortasından başlayarak göz ucuna doğru çekmeli ve dağıtmalıdırlar.


Çıkık Gözlere Nasıl Makyaj Yapmalı?


Çıkık gözleri olan kişiler güzel bir makyaj tekniği ile mükemmel görünüşe sahip olabilirler. Dikkat etmeleri gereken en önemli husus göz kapağında koyu renk far kullanarak kaşa doğru açmalarıdır. Gözlerin basık olmaması için dumanlı göz makyaj tam istenilen görüntüye ulaştırılır.


Çukur Gözlere Makyaj Nasıl Yapılmalı?


Çukur gözleri olan kişiler genelde gözlerinin olduğundan daha küçük göründüğünü düşünürler. Fakat bu sorunu ortadan kaldırmak çok kolaydır. Makyaj teknikleri ile gözlerini belirgin hale getirebilirler. Bunun için göz kapağına açık renk far sürüp farı iyice yaymak gerekir. Kalem ve eyelineri göz kapağına ince bir şekilde çekmeli üst kirpiklere yoğun, alt kirpiklere az maskara kullanılmalıdır.


Küçük Gözlere Makyaj Nasıl Yapılır?


Küçük gözlere sahip olan kişilerin gözlerini iri göstermeleri makyajla mümkün. Açık renkte olan bir kalem kullanılacaksa gözün iç kısmına sürülerek daha büyük görünmesi sağlanabilir. Koyu renk göz kaleminde ise gözün kirpik uçlarına uygulanarak daha iri bir görüntüye ulaşılabilir. Alt ve üst kirpiklere yoğun maskara sürülmeli ve göz kapağına açık renk far uygulanmalı. Böylece istenilen görüntüye ulaşılabilir.


İşte doğru şekilde uygulanmış göz makyajlarına bazı örnekler. Dikkatli incelemeniz sizin için faydalı olacaktır.





 



Göz Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder