21 Ağustos 2013 Çarşamba

İlişkinizi Kurtaracak Önemli Tavsiyeler

Evliliğiniz yolunda gitmiyor mu? Sürekli bir anlaşmazlık ve kargaşa içinde misiniz? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir kendinize hiç sordunuz mu? Sadece ben haklıyım demek ne derece doğru.. Karşı tarafı anlamaya, kendimizi onun yerine koymaya çalışsak hislerimiz ne olurdu.. Eğer yolunda gitmeyen bir ilişkinin içerisinde iseniz  uzmanların bu konuda bazı tavsiyelerini sizlerle paylaşalım.


- Kızgın Yatın: Terapistler sanıldığının aksine ” yatmadan önce sinirlerinizden arının ve yatağa beraber girin” sözüne katılmıyorlar. Ve çiftlerden birinin kanepede yatmasının doğru karar olacağını söylüyorlar. Garipsediniz değil mi? Nedenini söyleyelim hemen. Bu durum eşlerin düşüncelerinden sıyrılmasını, biraz uyuyarak sakinleşmelerini ve tartışmanın kalanına ilerleyen zamanlarda( ki gün içinde aynı olay kişiye daha hafif gelebilir, boşuna sinirlerin gerildiği anlaşılabilir) devam ettirmelerini sağlayabilir. Böylece birbirinden ayrı yatan çiftler yalnızlığı bir nebze hissederek önemli gibi gözüken hararetli tartışmayı sineye çekebilir.  Tartışma esnasında 30 saniyelik bir mola kavgayı sıfıra indirebilir. Yahut durun, odadan dışarı adım atmayı deneyebilirsiniz eşinizi kırmadan ama.. İki tarafta sakinleştikten sonra konuşarak devam etmek en güzeli olacaktır.


- Kendi Hatalarınızı Kabullenin: Hatasız olmak kabul edersiniz ki sadece Allah’a mahsustur. İnsanlar hata yapabilirler. Bu hatalar kimi zaman gözümüze büyük kimi zaman küçük gözükür. Bizler kendimizde hata yapabiliriz. Kimse mükemmel ve kusursuz olduğunu kendisinde hiç hata olduğunu iddia etmesin. Bazen kendi isteklerimiz yada ufak bir şey için karşımızdakini kırabiliriz. Uzmanlar tartışmayı dindirebilecek iki önemli şey olduğunu söylüyorlar. Birisi hatamızı kabul edip karşı tarafa mahcubiyetimizi, üzgünlüğümüzü belki bir özürle belki başka şekilde ona belli etmek. Diğeri ise empati kurmak. Tartışma esnasında zor olsa da eğer ilişkinizin devamlılığı sizin için daha önemli ise denemelisiniz.


-Mizah Yapmayı Deneyin: Küçük problemler veya atışmalar öncesinde ortam gerginleşmeden küçük ve abartısız bir şekilde olaya mizahi bir yaklaşım sergileyin. Emin olun eşinizin rahatladığına şahit olacaksınız. Gergin tavırlar size hiç bir şey kazandırmaz.


-Susun ve Dokunun:  Bazen tartışmanız öyle bir çıkmaza girer ki kendinizi çekip sıyırmak ve aranızı düzeltmek istersiniz. Ama belki sözle bunu başarmak zor olacaktır. Belki de eşiniz hararetlenmiştir. Bu durumda uzmanların altın tavsiyesi var. Susun ve eşinizin gözlerine bakarak kendisine sarılın. Bu ikinizinde sakinleşmesine yol açacaktır. Dokunmak tekrar iletişime geçmek ve barışmak için en etkili yöntemlerden biridir.


-İlişkinizin Her Şeyden Önemli Olduğunu Unutmayın: Sadece bu maddeyi gerektiği gibi yerine getirebilsek aslında yukarıda ki maddeleri sıralamamıza gerek bile kalmazdı. Eğer birbirinize seviyorsanız ne günlük bir mesele için nede ufak tefek şeylerin verdiği gurur ve kibir için eşinizle kavga etmezsiniz. Unutmayın önemli olan ilişkiniz ve evliliğinizin devamıdır. Sevginizin arka planda kalmasına izin vermeyin.



İlişkinizi Kurtaracak Önemli Tavsiyeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder