15 Kasım 2013 Cuma

Gribe Karşı Alabileceğiniz Önlemler




Kış aylarında özellikle geçiş evresi dediğimiz bu havalarda bazen dikkatsizlikle bazende ihmalkarlıklarımız yüzünden gribe yakalanma ihtimalimiz daha yüksek. Soğuk havalarda vücut direncinin kırılmasıyla gribe karşı vücudunuzun savunmasız kalması ve gribe yakalanması gayet doğaldır. Ayrıca grip salgın şeklinde bulaşabilen bir hastalık olduğu için kış aylarında soğuğa ve hijyene daha bir dikkat etmek gerekir.


Solunum yolu enfeksiyonları uzmanlar tarafından iki başlık altında değerlendiriliyor. Gribal hastalıklar ve soğuk algınlığı hastalıkları.  Gribal hastalıkları gribin neden olduğu kulak burun boğaz hastalıklarıdır diyebiliriz. Bademcik iltihabı boğaz enfeksiyonu gibi. Gribin yayılmasında %90 etki virüslerdir. Gribe yakalanan hastanın vücut ısısının ani değişimlerine karşı dikkatli olması gerekir. Yani bir anda soğuk ortama çıkmak veya sıcak ortama girmek gibi ani vücut ısısı değişikliklerine yol açacak etkilerden uzak kalmak gerekmektedir. Bunun yanında vücudun besin desteğinin kuvvetli olması gerekmektedir.


Grip Aşısı Çözüm Olur mu?


Toplumda böyle bir yaygın anlayış var. Sonbahar aylarında grip aşısı yaptırarak kış boyu gripten korunmayı planlamak. Fakat uzman doktorlar bunu tasvip etmemekte.  Grip aşısının vücudu koruduğu bir kaç enfeksiyon bulunmakta. Fakat vücut binlerce virüse karşı mücadele eden bir yapıya sahiptir. Grip aşısının koruma sağlayamadığı virüslerle karşı karşıya gelen vücut teslim olabilir. Grip aşıları genellikle yaşlılara, kronik hastalığı bulunan genç gruba vb hastalıklara maruz kalan hastalar için etkili bir çözüm olabilir fakat asıl olan kendi kendimizin bakımını iyi yapabilmek ve tedbiri elden bırakmamaktır.


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder