2 Kasım 2013 Cumartesi

Burundaki Siyah Noktalar İçin Maske Yapımı




Zaman zaman aynalarla aramızı bozacak kadar moralimizi bozan siyah noktalardan kurtulmak için neler yaparsınız? Sıkıştırmanın uzun vadede etkili olmadığını hepimiz farketmişizdir. Paraya kıyıp bunun için güzellik merkezlerine akın edecek kadar paramızda yoksa eğer yazımızda sizler için faydalı yöntemler bulacaksınız.


Özellikle burun üstüne konuşlanan siyah noktalar o kadar rahatsız eder ki aynaya bakmaya korkarsınız. Sıkıştırsak bile zamanla yeniden çıkar ve bu döngü bu şekilde devam eder gider.  Siyah noktalar için tavsiye edilen ev yapımı maskeler var. Elbette ki uygulamakta fayda var bir çoğu etkili olabilir.


Biyolog Pervin BULGAK’ın hazırladığı ev yapımı siyah nokta maskesi


Malzemeler:


Bir tatlı kaşığı türk kahvesi


Bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı


Evet sadece bu kadar. Yapımı ise çok basit malzemeleri kasede karıştırıyoruz.  Bu kremsi maskeyi göz çevremiz hariç siyah noktalarımızın bulunduğu bölgelere dairesel masajla yediriyoruz.  Bir süre bekledikten sonra soğuk su ile yüzümüzü yıkayabiliriz.


Burundaki Siyah Noktalar İçin Maske


Bir kaşık süt


Bir kaşık toz jelatin


Kase


Maske fırçası


Bu ev yapımı siyah nokta maskesi hazır satılan bir çok siyah nokta maskesinden emin olun daha faydalı ve kolaydır. Yapmamız gereken malzemeleri karıştırarak yüksek derecede ısıttığımız bir fırında bir dakika bekletiyoruz. Maske fırçası ile siyah noktalı bölgelere uygulayıp 15 dakika o şekilde bekliyoruz. Toz jelatinden oluşan maske 15 dakika sonra soyulabilir bir hal alacaktır. O kıvama geldiğinde bir ucundan tutup kaldırabilirsiniz. Siyah noktaların jelatin üzerine yapıştığını görünce rahatlayacaksınız. Tabi ki bir uygulamada kesin sonuç beklemeyelim. Her gün bu maskeyi uygulamanız yanlış olacaktır. Haftada bir kez denemenizde fayda var.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder