27 Mayıs 2013 Pazartesi

NBB Mayo

Yılda 238 ton mayo üretimi gerçekleştiren NBB Türkiye’nin lider mayo tasarım firmalarından biridir ve modelleri kadınlar tarafından çok beğenilmektedir. Geniş bir ürün gamına sahip olan NBB bikini ve mayo modelleri ile plajlarda yaz modasını da belirleyen markalardan biri konumundadır. NBB mayoların çok kaliteli polyamid ve kullanılarak üretilirler. Bu sağlam malzeme ile mayolar uzun süre deforme olmadan kullanılabilir. Ayrıca leke tutmayan, kolay solmayan özellikleri de vardır. Polyamid neme karşı da dirençli bir malzemedir ve suya girdiğinde de yumuşaklığını korur. NBB mayoların bu kadar kaliteli olmasının bedeni kumaşının kalitesidir. Polyamidin su geçişini yavaşlatmayan bir özelliği de vardır. Rahat bir yüzme deneyimi yaşatır. NBB mayolarda en az % 20 oranında da elastan kullanılmaktadır. Bu malzeme mayoları daha esnek yapar ve vücuda daha iyi sarmalarını sağlar. Bu sayede suda mayolar şişmez, kaymaz ve sarkmadan kullanılabilir.
NBB mayo modelleri çeşitlilik göstermektedir. Bu yıl çok kullanılan bir yaka modeli olan kare yakalara NBB mayolarda da yer verilmiştir. Kalın asılarla desteklenen kare yakalı mayolar çok zarif bir görünüme sahiptir ve plajlarda rahatlığı ön planda tutan kadınların tercihi olmaktadır.

Straplez modeller de mayolarda hiç modası geçmeyen modellerdir. NBB straplez mayoların çoğu çıkarılabilir askılarla birlikte sunulurlar ve farklı tarzlarda kullanmaya uygundurlar. Straplez modellerin kaymaması için göğüs üstlerinde ekstra güçlendirilmiş elastik kumaş kullanılır.

NBB mayo modelleri içinde tokalı modellerde geniş bir yer tutmaktadır. Genellikle belde ve göğüs aralarında dekoratif olarak kullanılan tokalar mayolara nostaljik ve zarif bir hava kazandırır. Bunun yanı sıra halka ve çapa iğnesi gibi ufak broşlar da mayolarda aksesuar olarak kullanılmaktadır.

NBB mayo modelleri genellikle biyeli olarak tasarlanmaktadır. Biye kol ve yaka ağızlarında kullanıldığında ürünün dayanıklılığını arttıran bir dikiş yöntemidir. Bu şekilde dikilen mayolar çok sağlam ve uzun ömürlü olur. Göğüs altlarında  ve yanlarda kullanılan biyelerin de vücudu daha uzun gösterme ve göğüsleri şekillendirme gibi bir özellikleri vardır.

NBB mayolarda bacak kesimleri genellikle normal derinlikte tutulmuştur. Daha kolay bir kullanım sağlayan bu kesim daha fazla kadın tarafından tercih edilmektedir. Ancak kimi modellerde derin ve bacağı uzun gösteren kesim de kullanılmıştır.

Elbise mayo da ürün grupları içinde özel bir kategori oluşturmaktadır. Bu mayolar basenleri örterek farklı bir tarzı yansıtırlar. Bu mayolar özellikle şık roba kesimleri ile çok beğenilirler. NBB, türbanlı kadınlar için de çok şık ve sade haşema modelleri ile bu alandaki bir boşluğu da doldurmuştur. Şişmeyen, kendinden türbanlı haşemalar kadınların beğenisini kazanmaktadır.

NBB mayo modelleri içinde 60’lı ve 70’li yılların mayo modellerini anımsatan retro mayolar da bulunmaktadır. Genellikle siyah ve beyaz renk kombinasyonuna sahip bu mayo modelleri 60’lı yılların “mod” modasına gönderme yapmaktadır.

NBB mayo modellerinde genellikle soft renkler kullanılmıştır. Neon renkler güneşte daha çabuk solar ve özelliklerini kaybederler. O yüzden NBB mayo tasarımcıları soft renklere daha fazla ağırlık vermişledir. Marin renkler de mayolarda en çok beğenilen renkler olarak NBB mayo tasarımlarında yerlerini almışlardır.


NBB Mayo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder