26 Mart 2013 Salı

Ünlülerden Bize Geçen Trendler

Bir sinema etkinliği olmasının ötesinde Oscar, tepeden tırnağa yılın trendlerinin sergilendiği bir podyum aynı zamanda. Kırmızı halıda birlikte yürüyerek senenin moda trendlerini gözden geçirmeye ne dersiniz?

1. Oscar’ın bakırı!

Jessica Chastian’ın bakır tonlarındaki kusursuz saçı ve kıyafeti yalnızca geceye değil, yıla da damgasını vurdu. Adeta saç bakım ürünlerinin reklamlarından fırlamışçasına pürüzsüz ve yumuşak akan bukleler, bakır tonlarındaki kıyafetinin kumaşından yapılmış gibiydi. Straplez kıyafet seçimiyle sergilediği sırtına dökülen iri bukleler; yerinde makyajı ve bordo ruju, kıyafetinin zarafetini tamamlayan unsurlardı. Jessica Chastian en iyi kadın rolünde Oscar’ı kucaklayamasa da kırmızı halının yıldızı olmayı başardı.

2. Kısa saçın cazibesine büyülü bir bakış!

Charlize Theron’un görünüşünden etkilenmeyeniniz var mı? Her kadın için saçı değerlidir, uzun ya da kısa, yeter ki şekil verilebilir bir uzunlukta olsun. Peki ya böyle kısa bir saçın bu kadar güzel durmasına ne demeli?

Theron kısacık sarı saçlarını diplerde daha koyu bir rengin karışımıyla harmanlamış. Theron’un bu harika saç seçimini tamamlayan onun kusursuz yüz hatları da olsa saç rengi ve kesiminin bir ustalık istediği kesin. Theron’un saçından biraz daha uzun ama yine de epey kısa saçlara sahip olan Anne Hathaway’in önden uzun ve yandan ayrılmış tasarımının ve tabii bir de kısa saçın cazibesinden asla vazgeçmeyen Halle Berry’nin tarzının da hakkını vermek lazım.

Her üç kısa saçın da birbirinden bu kadar farklı durması, aslında kısa saçın nasıl bir uzmanlık istediğinin de kanıtı. Berry’nin saçı ona daha asi bir hava katarken, Hathaway’in tarzı sevimli ve çocuksu, Theron’unki ise olgun bir çekiciliği sergiliyordu.

3. Topuzun vazgeçilmez zarafeti!

And the Oscar goes to Jennifer Lawrence! Oyunculuktaki başarısını genç yaşına rağmen Oscar ile taçlandıran yıldız, tüm güzelleri kıskandırıp kendisine nazar değdirecek kadar (yasadığı küçük kazayı hadi nazara bağlayalım) güzel ve zarifti. Kıyafeti zarafetinin ana unsuru olmakla birlikte, saçı fazla germeden serbestçe toplanmış görüntüsü ve alttan yapılmış topuzu gençliğinin sadeliğini ve güzelliğini tamamlıyordu. Geceye topuzla katılmayı tercih eden pek çok ünlü isim, topuzun sade ve doğal görünmesine özel önem göstermiş gibiydi. Velhasıl topuz modelleri pek çok gece daveti için örnek alınacak türdendi.

4. Hem Oscar’a hem de her güne giden saçlar!

Omuzlara dökülen dağınık dalgalı ya da düz saçları kırmızı halıda bol bol görmüşsünüzdür. Kristen Stewart’ın kuaförden çok yataktan çıkmışçasına dağılan saçları her ne kadar ilk bakışta yadırgansa da onun yaşına uyan asi genç kız havasını tamamlamış. Kaldı ki gecenin düz ve hafif dalgalı saçlar ile kırmızı halıda olmayı tercih eden tek ünlüsü o değil. Adele, Sandra Bullock ve Jennifer Hudson gibi ünlüler de son derece sade saç modeli tercihleriyle, bir o kadar güzel ve zarif bir yürüyüşle halı geçişlerini tamamladılar. Aynı zamanda bu ünlüler, blucin üstüne de çok sade ve güzel durabilecek saç modellerinin şık bir elbise ve makyajla bizi Oscar’a bile götürebileceğini de kanıtladılar!

5. Oscar’ın renkleri!

Yılın renkleri de kırmızının üzerinde geçidini tamamladı. Deniz mavisinin hâkimiyetini görmeyeniniz var mı? Kırmızı halıyla tam bir kontrast içinde hem de. Mavinin hâkimiyeti kadar gelinliği andıran açık tonların uçuş şenliği de vardı törende. Jennifer Lawrence, Kristen Stewart ve Charlize Theron, gecenin duvağı eksik modern gelinleri sayılırdı. Yıla damgasını vuracak renkler de böylece kırmızı halıda kendini belli etmiş oldu. Sade ve yumuşak renklerin bu yılın trendi olduğunu söylemek güç olmasa gerek. Tabii iddiasını sürdüren deniz mavisi tonlarını da unutmamalı.

6. Belli belirsiz ama ışıltılı bir makyaj!

Artık Oscar’ın vazgeçilmez bir geleneği, sade ama bir o kadar da cildin ışıltısını, gözlerin büyüsünü ortaya çıkaran makyajlar. Fotoğraflara ve gecenin görüntülerine biz göz atın, abartıdan uzak, sade ancak bir o kadar ışıltılı yüzler göreceksiniz.

Evet, kırmızı halıdan öğrenilecek çok şey var! Bu sade şıklığı denemek için ille de kırmızı halıda olmaya gerek yok, eminim siz de bu tercihleri kendi gece davetlerinize taşımak isteyeceksiniz.


Ünlülerden Bize Geçen Trendler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder