1 Mart 2013 Cuma

Kelebeğin Rüyası Tek Parça Full HD izle

Zonguldak’ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, II. Dünya Savaşı’nın çetin koşullarına, yaşadıkları küçük madenci kentinden tanıklık etmektedirler. Ayakları üzerine yeni yeni kalkan genç Cumhuriyet dünyadaki ciddi değişimlerle boğuşurken, sanata, edebiyata ve en çok da şiire gönül vermiş olan bu iki gencin yüreğine hiç umulmadık bir zamanda aşk ateşi düşer. Kente yeni gelen genç bir kıza aynı anda tutulan iki arkadaşın arasındaki dostluk açılmaz; bilakis yüreklerine düşen bu sevda onların kalemlerini ve hayata dair olan inançlarını daha da güçlendirir. Ama hem kendi gelecekleri, hem de ülkenin ve dünyanın gidişatı hayra alamet değildir…

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği filmin yapımcılığı yine BKM’ye ait. Çekimler Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleştirilen yapım aynı zamanda Zonguldaklı madencilerin de öyküsüne değiniyor. Oyuncu kadrosunda Erdoğan’ın yanı sıra Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan gibi genç-usta pek çok isim de yer alıyor.

Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği Kelebeğin Rüyası’nda aşk, şiirin de hayatın da başrolünü üstleniyor. Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor.

Film Çıkınca Eklenecektir.


Kelebeğin Rüyası Tek Parça Full HD izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder