20 Mart 2013 Çarşamba

Duvar Kağıdı Modelleri ile Evinizi Şenlendirin

Yeni sezon dekorasyon trendinde bir numara olan ve moda olan duvar kağıtlarını sizlere anlatıp tanıtacağız bu yazımızda. Duvar kâğıdının uygulaması temiz yüzeyler söz konusu olduğunda çok kolaydır. Fakat zemin eskimiş veya hatalıysa bu zemini düzeltmek zaman alabilir. Sağlıklı bir sonuç alabilmek için duvar kâğıdı uygulamadan önce duvarları temizlemeli ve nem, su gibi problemleri çözülmelidir. Yine su bazlı akrilik boya kaplamaları çok zayıf tutunma sağladıkları için zamanla kopma yaparlar. Su bazlı akrilik boya kalıntıları duvar kâğıdı uygulamadan önce duvardan temizlenmeli ya da başka bir kaplama malzemesiyle duvar kaplanmalıdır.

Duvar kâğıdı kesiminde dikkat edilecek tek husus kâğıt uzunluğunun duvar uzunluk ölçüsünden 5-10 cm uzun olarak kesilmesidir. Daha sonra fazlalıkları kesebilir ve duvar kâğıdınızı tam ölçülerde yapıştırmış olursunuz. Yapıştırıcı için mutlaka üreticinin tavsiyesine uyunuz.

Kesilmiş duvar kâğıtları yerde üst üste dizilmelidir. Daha sonra fırça yardımıyla soldan sağa ve ortalara doğru yumuşak fırça darbeleriyle yapıştırıcı iyice kâğıda yedirilmelidir ve kağıdın her tarafına yapıştırıcı uygulandığından emin olunmalıdır.

Duvar kâğıdınızı yapıştırıcı sürdükten sonra iç yüzeyler birbirine bakacak şekilde ortaya katlayınız ve bu şekilde duvar kâğıdınızı duvara yapıştırana kadar bir süre bekletin. Duvar kâğıdı duvara yapıştırılırken genelde kural aydınlık kısımdan karanlık kısımlara doğrudur yani bunun anlamı önce pencereli duvarlardan başlanmasıdır. İlk yapıştırılacak kâğıdın duvara tamamen dik doğrultuda uygulanması çok önemlidir bir duvar terazisinden faydalanılabilir. Kâğıdın cinsine göre duvar kâğıdı spatulası veya duvar kağıdı fırçası ile kağıda bastırarak yaymak suretiyle duvar kağıdının duvara iyice yapışmasını sağlayınız.

Duvar kâğıdı uygulamasında kurumalara engel olunması açısından ortamdaki pencere ve kapıların kapalı olması gerekmektedir. Duvar kağıdının kurumasına engel olunmalıdır. Uygulamadan sonra duvar kâğıdının ek yerlerinde çekmelerden dolayı açılmalar olabilir.


Duvar Kağıdı Modelleri ile Evinizi Şenlendirin

1 yorum: