7 Şubat 2013 Perşembe

Uzun, Serbest ve Parlak Gelin Saçları

Geçtiğimiz Nisan ayında Kate Middleton serbest bıraktığı zarif, dalgalı, parlak kestane rengi saçlarıyla Westminster Abbey’nin koridorunda yürüdüğünde, gelin olmaya hazırlanan tüm genç kadınların saç tokalarını çıkarıp atmış oldu… Kate’in stilisti James Pryce bu saç tarzını “romantik dalgalar” olarak tanımladı ve Düşes’in Prens William’la evlenirken “kendisi gibi hissetmek” istediği için bu modeli seçtiğini söyledi.2011 Kuzey Amerika Saç Stilistliği Ödülleri’nde Yılın Saç Stilisti ödülünü alan Eli Mancha, bugünlerde gelinler arasındaki en popüler saç modelinin uzun ve serbest saçlar olduğunu söylüyor.

Düğün gününüzde dalga dalga dökülen saçlarınızı etkileyici kılmanın yolu elmaslarla süslü bir taç takmaktan değil, parlak ve sağlıklı saçlardan geçer. Uzun saçlarınızı büyük güne nasıl hazırlayacağınız konusunda Mancha’nın tavsiyelerini aldık.

Düğün Gününüzde Kırık Saç Uçlarına Dikkat

Saçlarınızı düğün gününüz için uzatırken, zamanla uçlarda oluşan kırıkların önüne geçmelisiniz. “Saçlarınızın uçlarını canlı tutmak için üç ayda bir biraz kestirmeniz gerekir,” diyor Mancha. Bunun yanında, saçlarınızın kırılmasını önlemek için ipek veya saten yastık kılıfı da kullanabilirsiniz. Mancha, “Uzun saçların uçları kolay kırılır, özellikle de saçlarınız ince telli veya boyalıysa,” diyor ve şöyle devam ediyor, “Saç telleri sıradan yastık kılıflarının pamuk ipliklerine takılabilir.”

Saç Renginizi Prova Edin

Saçınızı büyük günden altı ay önce boyamaya başlayın. Böylece, en az iki kez dip boya yaptıracak ve renk tonunu ayarlayacak zamanınız olur. Kuafördeki son boya randevunuzu düğün gününden bir hafta önceye alın. Mancha, “Böylece saçlarınız hem canlı ve parlak olur, hem de yeni boyanmış saçtan daha doğal görünür,” diyor. Cila ya da selofan bakımı yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Nedenini Mancha’dan dinleyelim, “Cila, sarışınlarda ton bozukluklarını düzeltir, koyu gölgeleri ise zenginleştirir. Ayrıca, saça uygulanan son katman olduğu için saç uçlarınızı düzeltir, ışıl ışıl parlatır ve saç renginin kalıcı olmasını sağlar. Böylece balayında saç renginiz açılmaz.”

Size En Uygun Ürünü Bulun

Saç yapınız (dalgalı veya düz, ince veya kalın telli) için tasarlanmış bir şampuan ve saç kremi seçin. Kısa saçlara oranla daha sık yıkanan, şekillendirilen ve çevresel zarara daha fazla maruz kalan uzun saçlar için özel olarak formüle edilmiş ürünleri kullanın. Saçınızı iki günde bir yıkayın ve şampuanı saç diplerinize uygulayın. Aşağı yukarı haftada bir kez de saç uçlarınızı şampuanlayın. Saçlarınızı kuruladıktan sonra durulanmayan saç kremi kullanırsanız, kuru saç uçlarınız ihtiyacı olan ekstra neme kavuşur.

Son Hazırlık

“Genellikle gelinlerime saçlarını düğün gününden bir gün önce yıkamalarını söylerim,” diyor Mancha. “Bu saçlara doğal bir görünüm verir. Ayrıca, yeni yıkanmış saç çok kaygan olur ve verilen şekli yeterince koruyamaz. Dalgalı veya bukleli bir model yaptıracaksanız, kuaförünüzün düz saç maşası kullanmasını öneririm. Düz saç maşasıyla yapılan bukleler hem daha modern ve doğal görünür, hem de daha uzun süre dayanır. Spiral saç maşasıyla yapılanlara oranla daha dayanıklı bukleleriniz olur.”

Shelley Levitt, kadın yaşam tarzına odaklanan pek çok yayına katkıda bulunmuştur.


Uzun, Serbest ve Parlak Gelin Saçları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder