16 Şubat 2013 Cumartesi

Saçlarınıza İyi Bakarak Cildinizi Canlı Tutun

Doğal güzellik ancak içten dışa bir bakımla mümkündür. Modern hayatın koşuşturması içinde kendimize yeteri kadar özen göstermediğimizden yakınırız. Oysa ki birkaç pratik adımı gündelik hayatımızın bir parçası haline getirdiğimizde doğal bir güzellik elde etmemiz kaçınılmaz olacaktır. Sağlıklı saçlar ve parlayan bir cilt için aşağıdaki önerilerimiz size çok yardımcı olacak.

Parlayan Cildin Sırları

Güzel bir cilt sağlıklı bir diyetle başlar. Diyetinize mutlaka bol miktarda meyve, sebze, lifli gıdalar, balık, ceviz gibi Omega 3 içeren yiyecekler ekleyin. C vitamini özellikle taze olarak alındığında sivilcelerin hızla iyileşmesini sağlar. Yeterince vitamin alamadığınızı düşünüyorsanız, vitamin takviyelerinden de faydalanabilirsiniz.

Yüksek miktarda şeker ve kafein içeren yiyecek ve içeceklerden, aşırı alkol tüketiminden, tuzlu gıdalardan uzak durun! Çok fazla tuz tüketimi cildinizin şiş görünmesine sebep olur. Günde en az bir litre su içmeniz ve yaz aylarında bunu en az bir buçuk litreye çıkarmanız cildinizin ihtiyacı olan nemin içeriden karşılanması için çok önemlidir!

Pek çok cilt uzmanından cildinize peeling uygulamanın ne derece önemli olduğunu duymuşsunuzdur. Cildinizin dışarıdan bakımı için peeling en önemli ilk adımdır. Vücudumuz her dakika ölü hücreleri atmaktadır. Bu ölü hücrelerin haftada en az iki defa peeling yardımıyla vücuttan atılması gerekmektedir. Aksi takdirde cildiniz donuk ve sağlıksız olacaktır. Özellikle yüzdeki ölü derilerin temizlenmemesi gözeneklerin tıkanmasına ve cildin olduğundan daha yaşlı görünmesine sebep olur. Duş jelinizi peeling içeren ürünlerden seçerek, her banyo yaptığınızda ölü hücrelerden kurtulmuş olursunuz. Peeling işlemlerinden sonra hem vücudunuz, hem de yüzünüz için uygun bir nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.

Sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da cildinizi güneşten korumanız çok önemlidir. Fondöten, pudra gibi makyaj ürünlerinizi güneş korumalı (SPF) ürünlerden seçerseniz güneşin zararlı etkilerinden kolayca korunursunuz. Cildinizin erken yaşlanmasını durdurmak için aşırı güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının ve solaryumdan uzak durun!

Sağlıkla parlayan saçlar

Saçınızın gündelik bakımını düzgün yapmanız atılacak ilk adımdır. Ünlü saç stilisti Edward Tricomi’ye göre doğru saç fırçası kullanmak sağlıklı saçlara kavuşmanın anahtarı. Dolayısıyla plastik fırçaları bir kenara atmanız gerekiyor. Doğal domuz kılından veya kauçuktan yapılmış fırçalar saçlarınızın yıpranmasını engeller. Saçlarınızı şampuanlamadan evvel taramanız kafa derinizi canlandırır ve deride birikmiş yağları uçlara yayarak saçınızın kurumasına engel olur.

Saçınızı ne sıklıkla yıkamanız gerektiği, saç tipinize göre değişiklik gösterir. Eğer saçlarınız kıvırcıksa hafta bir defadan fazla yıkamamanız ve bolca nemlendirmeniz gerekir. Dalgalı saçlar haftada en fazla üç defa yıkamaya uygundur. Daha sık yıkamak istiyorsanız şampuanı atlayıp sadece nemlendirici uygulayın. Düz saçlar rahatlıkla iki günde bir yıkanabilir. Saçınıza uygun nemlendirici ve şampuan seçmeniz ve en az on günde bir saç bakımı uygulamanız saçınızın sağlıklı ve güzel görünebilmesi için çok önemlidir.

New York’lu saç uzmanı Stephen Knoll de, en az sekiz haftada bir saç uçlarını kestirmenizin saçınızın daha sağlıklı uzamasını ve canlı görünmesini sağladığını belirtiyor.

Cildiniz gibi saçlarınızı da güneşten korumanız gerekmektedir. Bunun için saç şekillendirici ürünlerinizi güneş koruma faktörlü ürünlerden seçebilirsiniz. Güneşin altında uzun saatler geçireceğiniz bir gün için kolayca uygulanabilecek bir yöntem ise, bir miktar güneş kremini, bir sprey şişesinde suyla karıştırıp, ihtiyaç duyduğunuzda saçınıza sıkmaktır.

İstanbul’da yaşayan Ilgın Yıldız, özellikle kültür, sanat ve kadın yaşam tarzıyla ilgili konulara eğilen, birçok şirkette çalışmış bir editör ve yazardır.


Saçlarınıza İyi Bakarak Cildinizi Canlı Tutun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder