6 Şubat 2013 Çarşamba

Saç Maşasıyla Yapılan En İyi Saç Modelleri

Beyonce’un iri dalgalarıyla yıldızların kırmızı halıda göz kamaştıran kıvrımlarının ortak sırrı nedir? Saç maşası. Kuaförlere eğitmenlik yapan Mezei Jefferson, “Saç maşasıyla saçınızın şeklini de kişiliğini de dakikalar içerisinde değiştirmeniz mümkün,” diyor. “Saç maşası saça hacim verdiğinden ince telli saçların daha dolgun görünmesini de sağlar.”

Farklı boyut ve sıklıkta dalga yaratan çeşitli saç maşaları piyasada mevcut. İşte sizin için doğru saç maşasını bulmanın yolları.

Spiral Dalgalar

Bu tür saç maşalarında daha fazla klip vardır. Saçınızın telefon kordonu gibi kıvır kıvır olmasını istiyorsanız saçınızı spirale dolayın. Kanallar ne kadar birbirine yakınsa dalgalar da o denli sık olur. Saç köklerinize hacim vermek ve dalgaların şeritler halinde omuzlarınıza dökülmesini istiyorsanız, konik uçlu bir spiral maşayı tercih edin.

İpucu:

  • Saçlı derinize doğru tutamlar alıp küçük ve canlı bukleler yaratın.
  • Dalga verdiğiniz tutamı saçlı derinize bir toka yardımıyla tutturun, ki diğer tutamlara şekil verirken bozulmadan kalsın.

Gevşek Dalgalar

Bu büyüleyici retro tarzı modeli yaratmak için, en az 2,5 santim çapında klipli bir saç maşasına ihtiyacınız var. Saçınız ne kadar uzunsa, o kadar geniş çaplı bir maşayı tercih etmelisiniz: Saçınız orta uzunluktaysa 3 ila 4,5 santim, omuz boyunda ya da daha uzunsa da 5 santim uzunluğunda bir maşayı tercih edin. Klipli saç maşaları, yeni başlayanlar için mükemmel, çünkü klip çalışırken maşayı sıkıca tutmanıza izin veriyor.

İpucu:

  • Saç gövdesinin ortasından şekil vermeye başlayın. Saçınızı saçlı derinize doğru sarın. Sonra da klibi açıp saç uçlarınıza uygulayın.
  • Saçınızı korumak istiyorsanız, maşayı mümkün olan en düşük ısı düzeyinde kullanın. Başlangıç olarak 150 dereceye ayarlayın. Eğer yeterli gelmezse, her seferinde 12,5 derece yükseltip ısıyı kademeli olarak arttırın.

Dalgalar

İkili ya da üçlü makaralı maşalar, kışın özlemini duyduğunuz plaj saçı tarzını yaratmanıza imkân verir. Dağınık dalgalar istiyorsanız ihtiyacınız olan alet bu.

İpucu:

  • Otantik bir plaj saçı tarzına ulaşmak istiyorsanız, saçınızı şampuanlamak yerine, bir gün önce yıkanmış saçlarla işe başlayın.
  • Şekil vermeden önce saçınıza sprey sıkın. Sonra da saçınızı yatay bölümlere ayırıp saçlı derinizden 2,5 santim öncesine kadar sarın.

Her Tür Dalga İçin İpucu:

  • Saç maşası kullanmadan önce ısı koruyucu uygulayın.
  • Saç maşanızı temiz tutun. Biriken toz ve ürün artıklarını temizlemek için, maşayı sıcakken düz ve kuru bir kumaşla silin.
  • Saç maşasını kullanmadan önce saçınızın tamamen kuru olmasına dikkat edin. Aksi takdirde dalgalarınız esnek olur ve bir iki saat içerisinde dalga özelliğini yitirebilir.
  • Her zaman küçük saç tutamları üzerinde çalışın ve tutamı saç maşasında 10 saniye boyunca tutup sonra bırakın.
  • Her saç tutamına az miktarda saç spreyi sıkın.

Shelley Levitt, kadınların yaşam tarzıyla ilgili çok sayıda yayına katkıda bulunmuştur.


Saç Maşasıyla Yapılan En İyi Saç Modelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder