12 Şubat 2013 Salı

Kullanılan Güzellik Ürünleri İşe Yarıyor Mu?

Her kadının başından şu tür bir deneyim geçmiştir: Bir zamanlar saçlara biçim ve parlaklık, cilde ise ışıltı verdiği kanıtlanmış ürünler, artık işe yaramamaya başlar. Peki bu durumda yeni ürünleri denemenin zamanı gelmiş olabilir mi? İşte uzmanlardan tavsiyeler.

Şampuan ve Saç Kreminizi Değiştirmeniz Gerekiyor mu?

Canlı ve parlak saçlarınız artık gözünüze dümdüz ve cansız geliyorsa, saçlarınızın kullandığınız şampuan ya da saç kremine alışıp alışmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Unutmamanız gereken iki şey var. İlk olarak, Saç Rengi Dünyası başlıklı kitabın yazarı olan saç uzmanı John Gray, “Kaliteli saç ürünleri, etkilerinin azalmamasının garanti altına alınabilmesi için çok sayıda testten geçiyor,” diyor. İkincisi ise saç, teknik olarak ölüdür, dolayısıyla bir ürüne karşı alışkanlık geliştiremez.

Bu, saçınızdaki değişimlerin hayal ürünü olduğu anlamına gelmez. Saçın cansız görünmesinin yaygın sebeplerinden biri, şekillendirici ürünlerin saçta kalmasıdır. Saçınız için beyaz bir sayfa açmak istiyorsanız, bir kez arındırıcı şampuanla yıkamayı deneyin. Bu tür şampuanlar, enzim ve sitrik asitler gibi, saçları ürün kalıntılarından arındıran maddeler içerir.

Mevsimsel değişiklikler de şampuan ve saç kreminizin işe yaramadığı gibi bir sonuca varmanıza yol açmış olabilir. Aslında bu ürünlerin etkisi değişmez ama yaz aylarının yüksek nemli koşullarında, kışın kuru havasında olduğundan farklı davranan bizzat saçınız olabilir. Saç tipi ve dokunuza uygun bir şampuan ve saç kremi kullanmak istemeniz kadar doğal bir şey yok. Ama yazın hacim verici şampuan ve saç kremi kullanıyorsanız, aynı ürünün daha yoğun nemlendirici içerikli versiyonlarının kış ayları için daha uygun olduğunu fark edebilirsiniz.

Gray, boya, gölge, düzleştirme ve perma işlemlerinin saçınızın temel özelliklerini etkilediğini söylüyor. Bu kimyasal işlemlerden birini yaptırdıysanız, saçınızın güzelliğini kaybetmemesi için, maske gibi derinlemesine nemlendirme özelliği olan ürünleri saç bakımınıza dahil etmeniz gerekebilir. Bu tür ürünleri ne sıklıkla kullanmanız gerektiğini kuaförünüze sorabilirsiniz.

Cilt Bakım Ürünlerinizi Değiştirmeniz Gerekiyor mu?

Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin eskisi gibi işe yaramadığı hissine kapıldıysanız, sorun beklentilerinizden kaynaklanıyor olabilir. Estetiysen Tom Woodhouse, “Cilt bakım ürünlerini kullanmak diyet yapmaya benzer,” diyor. Genellikle ilk üç ayda sonuçlar mükemmel olur ama ürünler maksimum etkisini gösterdikten sonra cildiniz var olanı koruma moduna geçer. Siz de o eski, mükemmel sonuçları özlemeye başlarsınız.”

Basit Cilt Güzelliği: Her Kadının Ömür Boyu Muhteşem, Sağlıklı Cilt Rehberi başlıklı kitabın yazarı, dermatolog Ellen Marmur, “Cildimiz dinamik bir yapıya sahiptir, hemen her gün bir biçimde değişir,” diyor. Marmur, durağan bir cilt yapısına sahip olduğunuzu düşünmeyip cildinizi okumayı öğrenmenin ve kullandığınız ürünlerde esnek davranmanın daha faydalı olabileceğini söylüyor. Cildiniz kurumaya, yağlanmaya, sivilcelenmeye ya da tahrişe eğilimli olabilir ama önemli olan, şu anki cilt yapınıza uygun ürünleri kullanmanız. Örneğin cildiniz yağlı görünüyorsa ve sivilceler oluşuyorsa, gözenekleri açmak için salisik asit içeren bir temizleyiciyi bir süre kullanabilirsiniz.

Peptid ya da retinol gibi, cildimizi güzelleştiren aktif içerikler, yazın da kışın da kullanılabilir. Ama nasıl serin tuttuğu için Temmuz ayında pamuklu, sıcak tuttuğu için de Aralık ayında cashmere giyiyorsak, farklı ürünler sıcak ve soğuk havalarda farklı hissettirebilir. Yaz aylarında yağsız ya da jel ürünleri, kışın ise daha yoğun içerikli krem ve losyonları kullanmayı düşünebilirsiniz.


Kullanılan Güzellik Ürünleri İşe Yarıyor Mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder