8 Şubat 2013 Cuma

Klasik Saç Modelleri ve Saça Görünüm Katma

Bir süredir klasik saç modellerinden birini kullanıyorsanız, en sade kesimlerin bile yenilenebileceğini unutmayın. Yeni yıl, saç modelinizi yenilemeniz için iyi bir zaman olabilir. Saç tasarımcılarından ve güzel kalmayı bilen yıldızlardan birkaç ipucu öğrenmeye ne dersiniz?

Pixie (Çok kısa kesim)

Bu ultra kısa kesim, elmacık kemikleriyle çenenin güzelliğini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda her yaştan kadına genç kız güzelliği ile sofistike bir şıklık bahşediyor.

  • Vintage: Liza Minnelli, pixie modeline katlar ekleyip, dalga ve bukleler ile dolgunlaştırarak bu kesimi adeta imzası haline getirdi. Minnelli’nin Bayan Frank Sinatra olarak ünlendiği zamanlarda Mia Farrow da pixie tarzını ebedileştiriyordu, öyle ki erkek çocuklarını hatırlatan bu seksi kesim, 90′lardaki waif hareketine damgasını vurdu.
  • Modern: Michelle Williams (Mia Farrow’a çok benziyor) ve Halle Berry gibi günümüz pixie kadınları, kısa saç kesimlerini kırılganlık ve baştan çıkarıcılığın birleşimi olarak taşıyorlar.
  • Saç kesiminizi tazeleyin: Rachel Mcadams ve Amanda Bynes gibi isimlerin saç tasarımcısı Kristen Ess, saç bandı gibi küçük aksesuarlar ekleyerek pixie modele hareket katmayı seviyor. Ess, “Saçınızı kısa kestirdiğinizde o tarzla sınırlandığınızı düşünürsünüz, oysa pixie çok yönlü bir tarz,” diyor ve ekliyor: “Aynı zamanda farklı şekil ve görünüm veren ürünler de kullanabilirsiniz. Briyantin, mat bir doku yaratabilir, tüylü bir halı gibi. Hafif bir jöle ise kısa kesimi Sharon Stone’unki gibi zarif ve şık gösterebilir.”

Uzun ve Şık

Hiçbir şey, omuzlara dökülen, parlak ve dolgun saçlardan daha seksi olamaz.

  • Vintage: Cher’in uzun, parlak saçları, en az Bob Mackie’nin tasarımını yaptığı boncuklu vahşi kostümleri kadar imzası oldu.
  • Modern: Demi Moore, hem bir genç kız vücuduna sahip hem de ışıldayan, uzun saçlara. Yaşlanmak nedir bilmeyen böylesi güzel bir kadın, kırmızı halı törenlerinde genellikle saçlarını dağınık bırakıyor.
  • Saç kesiminizi tazeleyin: Ess, mükemmel saç, özel bakım gerektirir, diyor ve her 6 haftada bir saç cilası yapmanızı öneriyor. “Cila, saçın üst dokusuna nüfuz eder, tıpkı tırnak cilası gibi,” diyor Ess. Beverly Hills yakınlarındaki güzellik salonu Steam’in sahibi Carla Gentile ise uzun saçı yenilemenin en hızlı yolunun kâküller olduğunu söylüyor. “Ya da Gisele gibi saçınızı aşağıdan toplayarak da saç modelinizi yenileyebilirsiniz.”

Kırpık kesim (Shag)

Bu katlı saç kesimi, şık ve asi tarzın en sevdiği model haline geldi, bunun sebebi ise biraz dağınıklık ve kusurun bu modeli çok daha çekici kılması.

  • Vintage: Jane Fonda’nın Klute filminde kullandığı kırpık kesim, oynadığı karakterin sert, pejmürde ve seksi görünmesini sağladı ve 1970’lere ve sonrasına damgasını vuran bir tarzı başlattı.
  • Modern: Kristen Stewart ve Ashlee Simpson, siyah, sarı ya da kızıl saçlıların oldukça rağbet gösterdiği uzun, dağınık shag tarzını yarattılar.
  • Saç kesiminizi tazeleyin: Gentile, kırpık modelin modern versiyonunun, Fonda’nın kesiminde olduğu gibi başa ve omuzlara yapışmadığını söylüyor. Bugünün tarzı, daha uzun ve gevşek katlar. Gentile, aynı zamanda saç tellerini kalınlaştıran veya dolgun gösteren ürünlerle katları daha belirgin ve dolgun yapabileceğinizi söylüyor.

Küt Saç (Bob)

Klasik küt kesim, ince bir zevki yansıttığı veya uç renklerde müstehzi ve punk görünümü desteklediği ve bakımı kolay bir tarz olduğu için hâlâ sevilen bir saç modeli.

  • Vintage: Sessiz filmlerin yıldızı Louise Brooks’un 1920 ve 30’larda kullandığı köşeli küt tarzı, art-deco tarzın zarif çizgileriyle örtüşüyordu.
  • Modern: Keira Knightley düz ve dalgalı küt modellerini tercih ederken Katie Holmes, önce jilet gibi keskin, şimdiyse yandan ayırdığı uzun kâküllerle son iki yıldır klasik küt modelden vazgeçmiyor.
  • Saç kesiminizi tazeleyin: Ess, küt saçın modern görünmesi için biraz uzun kullanın, diyor ve ekliyor; “Uzun bob tarzına lob diyorlar, berbat bir kelime ama muhteşem bir saç modeli.” Ess, aynı zamanda 2,5 santimlik saç maşalarıyla oluşturacağınız buklelerle küt kesime hareket katmanızı öneriyor. “Bukleleri de tek tipli yapmayın,” diyor. “İrili ufaklı bukleler, küt kesimi çok daha şık gösterecektir.”

Valli Herman, Los Angeles Times, The Dallas Morning News başta olmak üzere çeşitli uluslararası basılı ve dijital yayınlar için moda, güzellik ve seyahat konularında yazılar yazan tecrübeli bir gazetecidir.


Klasik Saç Modelleri ve Saça Görünüm Katma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder