9 Şubat 2013 Cumartesi

Karşınızdakini Kırmadan Hayır Demenin Yolları

Aşk hayatı her zaman inişli çıkışlı geçer. Kimi zaman seversiniz karşılık bulamazsınız, ya da sevmezsiniz birileri tarafından çok sevilirsiniz. Arkadaş bildiğiniz kişi kimi zaman karşınıza sevgili adayı olarak çıkabilir. Bu gibi durumlarda arkadaş olarak sevdiğiniz kişiyi kırmadan ilişkinizin arkadaşlıktan ibaret olduğunu anlatmak istersiniz. Kelimeler sözler dikenli bir tel gibidir. Dikkatli ve özenli kullanmalısınız. Kimi söz arkadaşınızı derinden etkileyebilir, kimi söz de arkadaşınıza umut olarak dönebilir. Bu yüzden ilişkinizin boyutunu kesin bir dille ifade etmelisiniz.

Kırmadan hayır demenin yolları şunlardır.

1-

Karşı tarafa ne hissettiğinizi açık bir dille ifade etmelisiniz. Duygusal bir ilişki için karşı tarafı yeterli olgunlukta görmediğine dair sözler kullanmak yanlıştır. Bu gibi durumlarda çoğu zaman kişi şu özelliklere sahip olursam demek ki bu ilişki olacak şeklinde bir düşünceye kapılır. Bu düşünceye kapılan birisinin aşka dair umutları her daim tazedir.

2-

Karşı tarafı sadece arkadaş olarak kabul edebileceğinizi duygusal bir ilişki durumunda iletişimi koparacağınızı söylemelisiniz. Karşı tarafa ilişkinin imkânsız olduğunu açık bir dille somut örneklerle açıklamalısınız.

3-

Size duygularını açmadan önce karşı tarafa hayatınızda birisi olduğu imajını vermeye çalışın. Hayatınızda birisi olduğunu bilirse size duygusal açılımlarda bulunma cesaretini gösteremeyecektir.

4-

Sizi akşam yemeğine davet ederse teklifini kibar bir şekilde reddetmelisiniz.

5-

Ona her zaman arkadaşınız olduğu için ne kadar mutlu olduğunuzu anlatın.

6-

Çok ısrarcı birisi ise bu arkadaşınızdan bir müddet uzak kalmalısınız.


Karşınızdakini Kırmadan Hayır Demenin Yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder