13 Şubat 2013 Çarşamba

Hızlı Saç ve Makyaj Düzeltme Yolları

Saç ve makyajınıza çekidüzen vermeye hazırsınız, ancak radikal bir değişiklik istemiyor musunuz? Endişelenmeyin. Küçük değişikliklerin etkisi şaşırtıcı derecede büyük olabilir. İşte sizi bambaşka bir insan haline getirecek altı küçük adım.

Eyeliner’ı Makyaj Kutunuzdan Eksik Etmeyin

“Eyeliner, dikkatleri gözlere çekmenin kanıtlanmış yollarından birisidir ve çok kalın sürülmesi de gerekmez,” diyor Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow ve Isabella Rossellini gibi ünlülerin makyaj uzmanı Kimara Ahnert. Yumuşak bir ifade için, sıvı eyeliner ya da kalemleri bir kenara atın ve katı bir eyeliner fırçasını üst kirpik çizginize uygulayın. Böylelikle eyeliner’ın dağılıp bulaşmasını engelleyerek doğal bir görüntü elde etmiş olursunuz. Göz alıcı bir makyaj istiyorsanız, gözleriniz maviyse koyu kahverengiyle, elaysa şarap rengi tonlarla, yeşilse de bronz tonlarıyla onları vurgulayabilirsiniz. Kahverengi gözlere ise zümrüt ve mor tonlarıyla derinlik ve ışıltı kazandırabilirsiniz.

Kaşlarınızı Belirginleştirin

Bir uzmandan yardım alarak kaşlarınızı daha dolgun hale getirebilirsiniz. “Kadınlar kaşlarını genellikle fazla inceltirler,” diyor ünlülerin kaş uzmanı Ramy. Ramy’nin mottosu “Emin değilseniz cımbızlamayın.” Düzgün, profesyonelce biçim verilmiş bir kavis, neredeyse toparlayıcı göz üstü serumları kadar etkilidir: Gözler daha canlı görünürken göz altı torbaları daha az fark edilir hale gelir. Kaş uzmanları, istenmeyen kaşları temizlemekten daha fazlasını yaparlar, kaş makasında kalan tüyleri de özenle kırparlar – bunu siz kendiniz yapmayı deneyecek olursanız, kaşınızda açık alanlar oluşmasına neden olabilirsiniz. Aynı zamanda belirgin olmayan, solgun kaşları da belirgin bir hale getirirler.

Saçlarınızı Bigudiyle Sarın

Orta boy bigudilerle saçınıza hacim kazandırmanız zor değil. “Bigudiler hem yıkanıp havluyla kurutulmuş saçta hem de yıkanmamış saçta etkilidir,” diyor stilist Domingo Serquinia. “Saçınızı sardıktan sonra fön çektirmiş gibi görüneceksiniz.” Elbette ki pahalı kimyasal işlemler kadar uzun süreli bir etkisi olmayacaktır, ama köpüklü ve yağ bazlı stillendirme ürünlerini kullanmasanız dahi saçınızı birkaç dakika bigudiyle sarılı tutarak en azından iki günü kurtarmış olursunuz. Stillendirme ürünleri yerine saçınıza son şeklini saç spreyiyle verin.

Saçınıza Renk Katın

Saç renginizden sıkıldınız, ama boyayı saçınızda tutmakla uğraşmak istemiyor musunuz? Bir saç koloristine gölge işlemini sorun. Renklerle aynı canlılığı onlar da sağlayabiliyorlar, ancak görünür diplere uygulama yapmadıkları için senede yalnızca üç kere saç koloristine giderek boyayı saçınızda tutabilirsiniz. Dahası, diyor saç koloristi Shanice Felix, “Yüz çevresine serpiştirilmiş birkaç gölge, yüzünüze tek renk boyayla elde edemeyeceğiniz bir canlılık getirecektir.”

Dudaklarda Kırmızıyı Tercih Edin

Doğal dudak renginizi sofistike, koyu kırmızı tonlarla değiştirerek yalnızca 10 saniyede farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Evet, bu size korkutucu bir değişim gibi geliyor olabilir, ama hafif böğürtlen rengi bir ruj ya da dudak parlatıcısıyla başlayabilirsiniz, diyor Ahnert. Pembe cilt tonuna sahip olanlar dışındaki hanımların taşımakta zorlandıkları mavi-kırmızı renkten başka artık çok daha fazla seçenek olduğunu da ekliyor. Eğer cilt renginiz zeytuniyse kiremit rengini, koyuysa da mor veya böğürtlen tonlarını deneyin.

Saçınıza Kâkülleri Hatırlatın

Yepyeni bir saç kesimi istiyor, ama buklelerinizden 15 santim kaybetmeyi tercih etmiyor musunuz? Pekâlâ! Kâkül, saç uzunluğunuzu feda etmeden istediğiniz o radikal değişikliği size verebilir. Serquinia, alnınızı boydan boya kaplayan kâküllerden vazgeçip yana atabileceğiniz daha hafif ve uzun katları tercih etmenizi öneriyor. “Düz yatay çizgiler çok sert görünür,” diyor Serquinia. “Bunun yerine saçınıza biraz hareket kazandırın ve katlı kâkülleri tercih edin.”


Hızlı Saç ve Makyaj Düzeltme Yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder