20 Şubat 2013 Çarşamba

Evinizde Kuaförden Farkınız Kalmasın

30 yılı aşkın kuaförlük hayatımda şu soruyla kim bilir kaç kez karşılaşmışımdır: “Aynı ürünleri kullanmama rağmen evde saçlarımı kendim yapınca neden kuafördeki gibi güzel olmuyor?” Güzel soru. Cevabı ise ne kullandığınızda değil, nasıl kullandığınızda saklı.

İlk olarak, şampuan kullanmadan önce mutlaka saçınızı tarayıp düğümleri çözün. Su değdiğinde, saç düğümleri daha da dolaşabilir ve bu da tarandığında saçın kırılıp zayıflamasına neden olabilir. Saçınızın alt kısmına özellikle dikkat edin, kadınlar genellikle bu bölgedeki düğümleri fark etmezler.

Şampuanı köklerden başlayıp uçlara doğru yavaşça uygulayın. Dolaşmasını engellemek için, saçınızı suyun akış yönünde yıkamaya çalışın. Saç derisi peeling’i iyi gelebilir ancak saç diplerinin birbirine girmesine de neden olabilir. Siz sadece şampuanın diplerden aşağıya doğru akmasını sağlayın.

Duruladıktan sonra, uçlara saç kremi uygulayın. (Evet, bu şampuanın tam tersi biçimde uygulanıyor. Çünkü pek çok kişi, yeni büyüyen köklere değil, eskimiş saç uçlara krem sürmeye ihtiyaç duyuyor.) En önemlisi, saç kremini geniş aralıklı tarak yardımıyla uçtan başlayıp yukarıya doğru uygulayın. Durularken yapacağınız son şey ise saçınızı suyun akışının tersi yönde durulamak olsun. Duştan çıktıktan sonra, saçınızı havluyla hafifçe kurulayın ve uçlardan yukarıya doğru dikkatlice tarayın. Şimdi saçlarınız, tamamen temiz ve şekillendirmeye uygun!


Evinizde Kuaförden Farkınız Kalmasın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder