9 Şubat 2013 Cumartesi

Dolabınızı Düzenleyerek Yeni Modaya Yer Açın

Dolaplarımız giysi ile dolup taşıyor. Yine de sabahları ne giyeceğimizi bulmak için çıldırıyor, birini giyiyor birini çıkarıyoruz. Stilist Monica Schweiger iyi düzenlenmiş bir dolabın sabahları yaşanan bu stresi ortadan kaldıracağına ve daha iyi giyinmenizi sağlayacağına inanıyor. “Tıka basa doldurulmuş dolap ve çekmecelerde giyecek bir şey bulmak daha zor olabilir,” diyor Schweiger. “Fakat giysilerinizi ve aksesuarlarınızı görebilirseniz daha yaratıcı olabilirsiniz.”

Aşağıdaki önerilerden faydalanarak dolabınızdaki işe yaramayan giysileri belirleyin ve onlardan kurtulun:

Asıl sorun Daralan

giysilerimizden ayrılamıyoruz. Sadece o dar elbiseye bir gün tekrar girebileceğimize inanmakla kalmıyor, gelecekte vereceğimiz kilolar için önceden kendimizi ödüllendirerek yeni dar giysiler satın alıyoruz. Kilonuz değişebilir fakat üzerinize yapışan giysiler için tek bir çözüm var: Düğmeleri iliklenmeyen bluzları elinizden çıkarın. Ağı sıkan pantolonları ve kolları dar gelen ceketleri de öyle.

O eskidendi

On yıl önceki giysilerinize hala girebildiğinizi varsayalım. Mini eteğiniz hala üzerinize olsa, giymeyi düşünür müsünüz? Hiç sanmıyoruz. Artık o bar senin bu bar benim dolaşmıyorsanız, 10 yıl önce giydiğiniz bu giysileri elden çıkarmanız iyi olur. Karar veremiyorsanız ikinci bir fikir arayın. Bir arkadaşınızı davet edin ve size yakışan konusunda gerçekçi fikrini söylemesini isteyin.

Gereksiz giysiler

Hızla moda olan ve modası çabuk geçen ucuz giysileri elden çıkarmak kolaydır fakat ya bir servet yatırdığınız ayıcık desenli tasarım ürünü elbise? Bir yıldır giymediğiniz tasarım ürünü giysileri eBay gibi bir açık artırma sitesinde satışa çıkarın. Markalı ürünler iyi fiyatlara satıldığından, bunun bütçenize de katkısı olacaktır.

Duygusal nedenler

Yıllardır çekmecenizde duran el örmesi kazağı elden çıkarmaya kıyamıyorsunuz. Çünkü hediyeydi. Erkek arkadaşınızla buluştuğunuzda giyerdiniz. Aile yadigarıdır. Bu “önemli” parçayı arkadaş/erkek arkadaş/aile bireyinin görmesi için bir kez giydiyseniz, artık evinizde yer açabilirsiniz. Verin gitsin.

Ümidini kesmeyenler

Modanın kendini tekrarladığını bilecek kadar deneyimlisiniz, on ya da yirmi yıl sonra yeniden moda olacak bir giysiyi atmak niye? Doğru, fakat yeniden canlanan stillerde her zaman bir yenilik vardır. Çözüm: En sevdiğiniz retro parçalardan kendinize bir takım ayırın.

Abartılmış logolar

Giysiler kadınları yaratır fakat kim olduğunuzu giysinin üzerinde yazan marka değil kesimi ve kumaşı gösterir. Üzerinde yumruğunuzdan büyük markası olan her ürünü eleyin; kalanları köşe başındaki markete giderken giymek üzere saklayın.


Dolabınızı Düzenleyerek Yeni Modaya Yer Açın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder