11 Şubat 2013 Pazartesi

Doğru İç Çamaşırı Seçimi İçin Tüyolar

Her şekilde güzel ve bakımlı görünmek için tüm moda trendlerini sıkıca takip ederiz. Yeni sezonun en moda renkleri ve stilleri bizim için çok önemlidir. Hem şık giyinmeyi, hem de modaya uygun olmayı isteriz. Peki iç çamaşırlarımızı seçerken de aynı özeni gösteriyor muyuz? İç çamaşırlarımız, o göz alıcı kıyafetlerimizin altına giydiğimiz en önemli aksesuarımızdır. Doğru iç çamaşırını seçmek için nelere dikkat etmemiz gerektiğine bir göz atmaya ne dersiniz?

Birinci Adım: Doğru Sutyen!

Sutyeninizi seçerken ilk önceliğiniz, onu gün boyu üzerinizde taşıyacağınız için, rahatlık olmalıdır. Elbette rahatlıktan taviz vermeksizin seksi görünmek de pek çok kadın için çok önemlidir. Küçük göğüslü kadınlar balkon görünümlü sutyenlerle, ekstra destek kullanmadan da göğüslerinin dik ve büyük görünmesini sağlayabilirler. Üzerinize denediğinizde sutyen kumaşında kırışıklıklar oluyorsa bir beden küçüğünü deneyin.

Büyük göğüslü kadınların en büyük derdi, sutyenin üstünden ve yanlarından taşan göğüsleridir. Bu tarz problemler için en etkili çözüm, göğüsleri sıkıca kavrayıp, şekillerini koruyan dikişsiz iç çamaşırlarıdır. Askıların önemini de asla küçümsemeyin! Sutyeninizin arkası kürek kemiğinizin üstüne çıkıyorsa askılarını gevşetmeniz gerekebilir.

Bu sezonun trend renklerine baktığımızda saten, ipek ve dantel kumaşları boyayan ve özellikle yanık teninize ışıltı katan parlak turuncu ve pembe tonlarının çok revaçta olduğunu görüyoruz. Özel günlerimizde siyah ve kırmızı kurtarıcı renklerimiz arasında yer almaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında, gündelik kıyafetlerimizin altına giydiğimiz ten rengi veya beyaz sutyenler vazgeçilmezlerimiz!

Seksi Kalçalar

Şık pantolonumuz veya eteğimizin görünümünü berbat edecek bir şey varsa, o da kıyafetimizin üzerinden görünen dikiş izleridir. Kalın kumaşlar veya üzerimize büyük gelen bir külot bu probleme sebep olabilir. Dikişsiz bir külot veya tanga giyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Büyük kalçalı kadınların özellikle kalçalarını saran şort-külotlar tercih etmeleri gerekmektedir. Oturup kalkarken rahat etmek istiyorsanız mutlaka düşük belli bir iç çamaşırı kullanın!

Göz Kamaştırıcı Aksesuarlar

Eğer daha iddialı iç çamaşırları peşindeyseniz size birkaç önerimiz olacak. ‘Merry Widow’ (Şen Dul) adıyla anılan yarı korseler, fermuarlı olmaları ve korse kadar sert kumaştan yapılmamalarından dolayı hem seksi, hem de rahat olabiliyorlar. Aynı zamanda jartiyer ipleri de mevcut. Göbeğinizi küçültürken göğüslerinizi dikleştiren bu aksesuar, zarif, dantelli bir korse çorabıyla birleşince, size hoş ve seksi bir görünüm katacak.

Tek parça iç çamaşırları ise rahatlığından ödün vermeden seksi olmak isteyen kadınların ilk tercihi. Hem destekli, hem de desteksiz sutyen yapısına sahip olan bu aksesuarlardaki en popüler kumaş tercihi dantel oluyor. İç gıcıklayıcı bir etki için kırmızı, siyah ve mor dantelden daha etkili bir şey düşünülemez!

Özlem Özarpacı çeşitli televizyon ve reklam prodüksiyonlarının kostüm ekiplerinde çalışıyor. Bunun yanında serbest yazarlık ve çevirmenlik yapan Özarpacı’nın makaleleri çeşitli web siteleri ve dergilerde yayımlanıyor. Özarpacı, aynı zamanda 2009’dan beri aksesuar tasarımcılığı yapıyor.


Doğru İç Çamaşırı Seçimi İçin Tüyolar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder