4 Şubat 2013 Pazartesi

Doğal Yollarla Düz ve İpeksi Saçlara Sahip Olun

Saçınızı parlak, ipek gibi ve dümdüz haliyle seviyorsanız,muhtemelen bir kuaförde keratinle saç düzleştirme işlemi yaptırmak için para biriktiriyorsunuz, hatta belki bunu çoktan yaptırdınız bile. Pahalıya patlayan bu işlem, en kabarık ve asi saçları bile yola getiriyor ve etkisi aylarca sürüyor.

Fakat son günlerde bu işlemin zararları konusunda haberler yapılıyor. Düz maşa kullanılarak saça sürülen düzleştirici maddelerden çıkan formaldehit dumanının akciğer, göz ve cilt rahatsızlıklarına neden olduğu ortaya çıktı. Araştırmalara göre bu, reklamlarda formaldehitsiz olduğu söylenen uygulamalar için de geçerli. Bu nedenle bazı kuaförler saç düzleştirme işlemi yaparken hem kendilerine hem de müşterilerine gaz maskesi takmaya başladı.

Yine de hemen ümitsizliğe kapılmayın. Birkaç küçük adımda sağlığınızı tehlikeye atmadan düz ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

1. Doğru şampuan ve saç kremini seçin.

Güneş, ısıyla saç şekillendirme, klorlu su ve kimyasal madde içeren saç şekillendirme işlemleri, saçı proteinsiz bırakır ve özellikle dalgalı saçları düzleştirme ve şekillendirmeyi zorlaştırır, diyor kuaför eğitmeni Lindsey Watts. Pantene’in araştırma ve ürün geliştirme ekibinden Dr. Jeni Thomas, proteinle zenginleştirilmiş şampuanların ve saç kremlerinin saç telinin dış katmanını bir süreliğine yumuşattığını, saçın daha parlak olmasını ve kolay şekil almasını sağladığını söylüyor. Asit veya pH derecesi dengeli olan ürünleri tercih edin; bunların çoğu hidrolize edilmiş keratin içerir.

2. Islak saça nazik davranın.

Dalgalı saçlar özellikle ıslak olduğunda çok kırılgandır, bu nedenle saçlarınızı havluyla ovalamadan, bastırarak kurulayın. Islak teninizde pamuksu bir his bırakan yumuşacık havluların, iş saçları kurulamaya gelince pek de doğru bir seçim olmadığını unutmayın. Saç telleri, her banyoda bulunan bu havluların düğümlerine takılır, böylece saç kabarır. Saç kurulamak için özel olarak tasarlanmış bir havlu edinin. Bunlar suyu kolay emen ve saçın kurumasını hızlandıran mikrofiber malzemeden üretilmiştir.

3. Saçınızı özenle tarayın.

Bukleleri, geniş dişli bir fırçayla nazikçe tarayın. Kuaför salonu sahibi Domingo Serquinia, ince telli saçlar için durulanmayan saç kremi veya saçın kolay taranmasını sağlayacak ürünler; dalgalı ve kalın telli saçlar için de daha yoğun krem ve düzleştirici losyonlar kullanmayı öneriyor.

4. Isı derecesini iyi ayarlayın.

Isının vereceği zararı engellemek için saçınıza ısıya karşı koruyucu bir ürün sürün. Bir süre kendi kendine kurumasına izin verdikten sonra, saçınızı fön makinesiyle tamamen kurutun. Sabırlı olun; tokayla saçınızı birkaç bölüme ayırın ve sonra yumuşak kıllı yuvarlak bir fırçayı saçın 7-8 cm’lik bölümüne yerleştirin. Fön makinesinin ağzına ince başlık takın ve saça dikey olarak tutun, böylece ısı yukarıdan gelerek saçı düzleştirecek, dalgalanmasını önleyecektir. Fırçayı çıkarmadan önce fön makinenizin “Soğuk” düğmesine basın. “Kuru saçın fırçaya sıkıca sarılı halde soğumasını sağlarsanız saçınızın düzlüğü ve parlaklığı kalıcı olur,” diyor Thomas.

5. Biraz ışıltı katın.

Avuçlarınıza veya saç fırçanıza parlaklık veren sprey sıkın ve hafifçe saçlarınızda gezdirin. Spreyi doğrudan sıkarsanız saça fazla gelecek ve bu ekstra nem saçınızın kıvrılmasına neden olacaktır.


Doğal Yollarla Düz ve İpeksi Saçlara Sahip Olun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder