13 Şubat 2013 Çarşamba

Cilt Bakımı ve Bilinmesi Gerekenler

Çoğumuz kuaför randevularımızı aksatmayız ama aynı şey ne yazık ki cilt bakımı için söylenemez. Tüm o krem, losyon uygulamaları gözümüze gereksiz gelir, ne de olsa yüz bakımının getirileri kolaylıkla küçümsenebilir. “Cilt bakımı, cildinizin sağlığını ve nemini korur ve aynı zamanda onu çevrenin olumsuz etkilerinden arındırır,” diyor dermatolog Howard Murad. “Ayrıca lekelenme ya da sivilcelenme gibi cilt problemleriniz varsa, uygun bir cilt bakımı gerçekten işe yarar.”

Cilt Bakımından Ne Bekleyebilirsiniz?

Derinlemesine cilt bakımı yedi adımdan oluşur:

  1. Cilt tipinize (normal, kuru, yağlı ya da hassas) uygun bir ürünle derinlemesine temizlik
  2. Parlak ışık altında cilt analizi
  3. Ölü hücrelerin atılması için mekanik ya da kimyasal bir işlemle derinlemesine buhar temizliği
  4. Siyah noktalarla sivilcelerin temizlenmesi
  5. Yüzdeki kan dolaşımını arttırmak ve yüz kaslarını dinlendirmek için masaj
  6. Cilt tipinize uygun bir maske uygulaması
  7. Tonik ve koruyucu krem uygulaması

Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

  • Ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur: Ölü deri hücreleri atılmadığında cildimiz ışığı yansıtmaz, bu da onun pütür pütür ve soluk görünmesine yol açar. Cilt bakım uzmanınız, o gereksiz ve can sıkıcı tabakanın atılmasını sağlamak için, cilt tipinize en uygun eksfoliantı seçecektir; alfa ya da beta hidroksi asit ya da papaya enzimleri gibi tanecikli peeling de olabilir bu, daha yumuşak kimyasal bir madde de.
  • Gözeneklerde Biriken Kalıntıları Yok Eder: Cilt bakım uzmanınız, ölü deri hücrelerinin üst tabakasının atılmasını sağlayıp gözeneklerin içinde biriken kalıntıları buharla yumuşattıktan sonra, uygun düzeyde basınç uygulayarak gözeneklerde biriken kalıntıları yok eder.
  • Cildi Parlatır: Eğer ciltte lekelenme veya siyah nokta gibi bir probleminiz varsa, cilt bakım uzmanınız maske, peeling ya da C vitamini, meyankökü özü, nar özü, kojik asit ya da arbutin gibi maddeler içeren bir serumu cildinize uygulayacaktır.
  • Cildi Nemlendirir: Cildin üst tabakası yeteri düzeyde nem içerdiğinde sağlıklı, yumuşak ve elastik görünür. Cildinizin nem tutma yetisini en üst düzeye getirmek için, cilt bakım uzmanınız, “Buhar ve nemlendirici maddeler kullanır, bu maddeler cildi dolgunlaştırıp kurumuş bölgelere nem kazandırarak kırışıklıkların daha az belirgin görünmesini sağlar,” diyor estetisyen Stacy Cox.

Ne Zaman Cilt Bakımı Yaptırmalısınız?

Tahriş ihtimaline karşı, cilt bakımınızı katılacağınız önemli bir aktiviteden birkaç gün ya da hatta bir hafta önce yaptırın. İyi bir cilt bakımı, cildinizde yanmaya neden olacak kadar büyük bir tahrişe yol açmamalıdır. Ancak ölü derilerin atılmasından ya da peelingden kaynaklanan bir kızarıklık oluşması ihtimali her zaman için vardır.

Bazı hanımlar için adet zamanlarından birkaç gün öncesi hassas bir dönem olabiliyor. Sinir uçlarınızın bu dönemde acı ya da ağrıya daha hassas olduğunu düşünüyorsanız, cilt bakımınızı erteleyebilir ya da cilt bakım uzmanınızdan arındırma işlemini yapmamasını isteyebilirsiniz.

Hassas bir Cildiniz mi Var? Cilt Bakımı Yaptırırken Dikkatli Olun

Hassas cildin, doğası gereği epidermisi ince olduğundan ve damarları da yüzeye yakın bulunduğundan narin bir dokusu vardır. Deneyimli bir cilt bakım uzmanı, Cox’un “az ısı, az zaman, az ürün” kuralını izleyecektir. Bunun anlamı da yüze fazla buhar uygulamamak, sıcak değil, ılık havlu kullanmak ve ağır glikolik asit yerine daha yumuşak enzimlerle arındırma işlemini yapmak ve nemlendirici maske kullanmaktır.


Cilt Bakımı ve Bilinmesi Gerekenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder