13 Şubat 2013 Çarşamba

Ceket ve Blazer Modası ve Gözde Seçimler

Ceket ve blazer modası biteceğe benzemiyor. Nasıl bitsin ki? Neredeyse her türlü tarza uygun bir ceket ve blazer bulmak mümkün. Tasarımcıların 2012 kışında da kreasyonlarında sıklıkla yer verdiği farklı tarzlardaki blazer ve ceketler, her stilden kadına hitap ediyor. Daima revaçtaki bu parçalara ve kombin seçeneklerine bir göz atalım.

Klasikten moderne

İş kadınları için dolaplarının vazgeçilmez parçaları olan ceketler, her sezon tasarımcıların farklı dokunuşlarıyla daha çağdaş, değişik formlarda ve materyallerde çıkıyor karşımıza. İş ortamınızda döpiyesten vazgeçmeyen kadınlardansanız, dar kesimli, tek düğmeli ceketlerle ciddiyeti ve kadınsılığı aynı anda yakalayabilirsiniz. Ceketinizin altına yine dar kesimli, sivri veya dik yaka bir gömlek seçebileceğiniz gibi, hiçbir şey giymemeyi de tercih edebilirsiniz. Derin yaka bir ceketin altına boynu bağcık veya kurdele detaylı gömleklerin de çok hoş durduğunu belirtmeden geçmeyelim. Döpiyes seçimlerinizde, yakası kürk detaylı ceketler, sizi eski Hollywood aktrislerinin büyüleyici tarzlarına yaklaştırma gücüne sahip…

Deri ceket: Bir aşk hikâyesi

Deri ceket aşkını nasıl anlatmalı? Sonbahar gelir gelmez deri ceketlerini dolaplarından çıkaran kadınlara sormak gerek. Deri ceket, başlı başına bir tarz, bir duruştur. Motorcu yakalı kısa deri ceketinizle kombinlediğiniz eski bir tişört ve kot pantolonla bile şıklığı yakalayabilirsiniz: İşte deri ceketin mucizesi. Tasarımcıların bu kış bolca tercih ettiği fermuar detaylar, asimetrik yakalar, zımba detaylar ve taşlı süslemelerse bir ‘80’ler ve ‘90’lar rüzgârı estiriyor. Bu tarz deri ceketlerinizi iddiasız parçalarla kombinleyin; aksi takdirde göz yorucu bir tarz elde edersiniz.

Süet, kadife ve baskı desen şıklığı

Süet ya da kadife blazer ve ceketler, tarzınıza yumuşak, feminen bir dokunuş katar. Bu materyallerdeki ceketleri, tarzınıza biraz espri ve yaratıcılık katacak değişik düğme seçenekleriyle bulabilirsiniz: Deri düğmelerin yanında, renkli, pütükareli, desenli veya metal düğmelerle ceketinize biraz sihir katın! Hafif dökümlü süet ceketler, kemer aksesuarlarla da çıkıyor karşımıza. Kemerli, şarap, hardal veya siyah süet ceketinizi triko üstlerle, kot, çan veya kalem eteklerle kombinleyebilirsiniz. Kadifenin asaletini tercih edenlerdenseniz, vintage kadife ceketlere bir göz atın. Hemen her renkte, ince veya kalın fitilli, fitilsiz ve farklı desenlerle karşımıza çıkan kadife ceketler, uzun etekler ve bol pantolonlarla iyi bir takım oluşturuyor. Parlak kadife, biye detaylı kısa kadife ceketlerse ’50 ve ‘60’ları çağrıştıran kesimlerle tarzınıza sofistike bir hava katabilir.

Sıcak bir tarz

Yünlü kumaş karşımı ceketler, kürk yaka detayları ve ponpon esprisiyle birleştiğinde, son yılların en çetrefilli kışını yaşadığımız şu günlerde sıcacık bir kış vaat ediyor size. Kürk yakalı ekose ceketler, bu kışa da damgasını vurdu. Yünlü ekose ceket-etek tüvit takımlar, size asil ve klasik bir hava verir. Tek başına ekose ceketleri kombinleme konusunda dikkatli olmalısınız. Baskı ve desenli ceketlerinizi yumuşak renklerde, sade tişört ve üstlerle, yine düz, sade altlarla kullanın; böylece tüm dikkatler desenleriyle göz alan ceketinize yönelir.

Modanın maestrosu geliyor!

Kuyruklu ceket: İşte size yıllar geçtikçe yaşlanmayan bir parça. Bu ceketi kostüm tasarımlarına yaklaşan tarzlarda ve kesimlerde bulabileceğiniz gibi, kalçaların üstünde hafifçe havalanan, nispeten daha kısa kesimlerde de bulabilirsiniz. Kuyruklu ceket, dar kotlarınızla, kumaş pantolonlarınızla ve taytlarınızla muhteşem bir ikili oluşturur. Çift sıra düğmeli ve dik yakalı versiyonları bu kış büyük ilgi gören askeri tarzı yansıtır. Uzun deri çizmelerinizi de giydikten sonra kim tutar sizi!..

Siyah blazer ve kot ceket: ‘Küçük siyah elbise’nin muadilleri

Siyah blazer ve kot ceket, küçük siyah elbise gibi, dolaplarımızın vazgeçilmez, nadide parçalarıdır. Herhangi bir randevuya, toplantıya, eğlenceye, hatta davete giderken size büyük bir kolaylık sağlayacak olan siyah blazer, onu nasıl kombinlediğinize bağlı olarak spor veya klasik bir tarza hizmet edebilir. Dökümlü veya şalvar pantolonlar, mini etekler ve şortlara ayrı bir hava katan siyah blazer, kolaylıkla tamamlayabildiğiniz bir duruşa sahiptir. Kot ceket ise, spor tarzınızı tamamlayan en popüler parçalardan biridir. Hemen her türlü gündelik kombinlerinizde tercih edebileceğiniz kot ceket, tıpkı siyah blazer gibi, farklı tema ve detaylarla dolaplarımızı süslüyor: Dantel, tül, biye, taş, zımba detaylar ve değişik materyallerden rengârenk düğmelerle çılgınlaşan bu güvenilir ikili, her türlü elbise, pantolon, etek ve şortun baş tacı.

İstanbul’da yaşayan Ilgın Yıldız, özellikle kültür, sanat ve kadın yaşam tarzıyla ilgili konulara eğilen, birçok şirkette çalışmış bir editör ve yazardır.


Ceket ve Blazer Modası ve Gözde Seçimler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder