8 Şubat 2013 Cuma

Bu Kış Moda ve Son Trendler ile Özgürleşin

Yeni sezonda tasarımcılar içimizdeki hayalperest kadını kışkırtıyor. Farklı stillerle bambaşka yönlerinizi keşfetmeye hazırlanın.

Mevsim-siz!

O uçuşkan elbiseleri giymek için yazı beklemenize gerek yok. 5. İstanbul Fashion Week kapsamındaki Rana-Berna Canok, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur defilelerinde de göze çarpan uzun elbiseleri, omuzlarınıza atacağınız bir kürk veya boleroyla tamamlayabilirsiniz. Gucci, Cavalli gibi moda devleri, uzun elbiselerle kombinledikleri yapay kürklerle gündemde.

Bohem ve Rahat

Şanslıyız: Örgü ve patchwork bu kış revaçta. Böylece gri kış günlerini renklendirecek rahat kazaklarımızı dilediğimizce giyebiliriz. Nina Ricci ve Marras koleksiyonlarındaki gibi, örgü kazak ve hırkalarınızı elbise ve eteklerle, kemerlerle kullanabilirsiniz. Bu tarzı ipekli mantolar, desenli ceketlerle veya Hermes, Dior, Chloé koleksiyonlarındaki uzun pelerin ve pançolarla tamamlayabilirsiniz. IFW’deki İpek Arnas koleksiyonu, örgünün önümüzdeki yaz da hâkim trendlerden olacağını müjdeledi.

Neon Parlaklık

IFW’de Özlem Kaya ve Atıl Kutoğlu defilelerinde göze çarpan neon renkler, bu sezonu fethetmiş durumda. Bluemarine, Miu Miu gibi markalar, neon renkleri en çok mod tarzı elbiselerde, ceketlerde kullandı. Neon kıyafetlerinizi, kışa damgasını vuracak şeker renklerindeki paltolarla kombinleyebilirsiniz. Twiggy makyajını da unutmayın!

Desenlenin

1950 ve 1960’ların çılgın desenleri, geometrik baskılar, kroşe ve ekose, büyüsünü bu sezon da kaybetmiyor. Marni, Christopher Kane, Moschino gibi markalar, sezonun bu asi ve yaratıcı trendine yön verenlerden. Egzotik çiçek desenleriyle romantik, yılan derisi baskılarla da dişi bir stil elde edebilirsiniz.

Feminen ve Maskülen

Parlak ceketler, pullu, dantel, transparan elbiseler… Chanel, Dolce&Gabbana, Armani, Marc Jacobs koleksiyonlarında ve IFW’deki Özgür Masur defilesinde karşımıza çıkan dişi silüetler büyüleyici. Yılan derisi çantalar ve stilettolar, bu stilin tamamlayıcıları. Öte yandan, tasarımcılar bizi maskülen yanımızı vurgulamaya çağırıyor. Koleksiyonlarda büyük, bol ceketler, oval silüetler göze çarpıyor. Balıkçı yakalar, salaş pantolonlar, loafer’larla bu maskülen havayı yaratabilirsiniz.

Şapkalar, sezonun olmazsa olmazlarından. 1950’lerin kocaman şapkaları veya flapper tarzı dantelli şapkalarla feminenliğinizi vurgulayabilir, kalpaklar ve asker kepleriyle maskülenliğinizi kucaklayabilirsiniz.

Daima “In”: Siyah ve Beyaz

Valli, Lanvin ve elbette ki Chanel tasarımlarında, bu ikili bizi muhteşem bir uzlaşı içinde selamlıyor. Siyah ve beyaz, klasik tarzı benimseyen kadınlar için de güvenli bir liman. IFW’de Nejla Güvenç, Simay Bülbül gibi tasarımcılarda sıklıkla gördüğümüz, uzun, siyah elbise ve tulumlar, kalem etekler revaçta. Bu tarz size yakınsa, kürk etoller ve eldivenlerle görkemli Hollywood şıklığını yakalayabilirsiniz.

Siyah dendiğinde aklımıza bir de o kışkırtıcı gotik stiller gelir. Bu kış kalıplarınızın dışına çıkmak istiyorsanız, Viktoryen, yüksek yakalı üstler, siyah dantelli, tafta etekler, bağcıklı, deri çizmelere bir göz atın. Armani ve Alexander McQueen koleksiyonlarında göze çarpan korse kemerler ise bu tarzın tamamlayıcısı.

Kimbilir, belki moda seçimlerimizde biraz kışkırtıcı olmanın vakti gelmiştir.


Bu Kış Moda ve Son Trendler ile Özgürleşin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder