7 Şubat 2013 Perşembe

5 Adımda Göz Alıcı ve Parlak Saçlar

Işıl ışıl parlayan saçları olan bir kadını görüp de kıskandığınız oldu mu? Çoğumuzun böyle bir deneyimi olmuştur. Eğer öyleyse, o ışık saçan buklelere bakıp iç geçirmekten daha iyi bir önerimiz var size. Göz alıcı saçları olan kadınların sırlarını öğrenin ve kendi buklelerinizin de ışıl ışıl parıldamasını sağlayın.

1. Saçları parıldayan kadınlar, saçlarına sert davranmazlar.

İpeksi bir parlaklığa sahip olmak istiyorsanız, saçınız ipektenmiş gibi davranın. Islak saçınızı açmak için, yalnızca geniş dişli tarakları kullanın. Banyodan çıktığınızda, saçınızdaki nemi havluyla –sertçe ovalamadan- alın. Saçınızın yıpranmasını önlemek için, çok sık taramayın. “Saçınıza stil vermek ya da düzeltmek için gerekli olan minimum düzeyde fırçalayın,” diyor Pantene’in saç ve saç derisi sağlığı araştırmacılarından Jeni Thomas. Dikişsiz ve sert kıllı fırçaları tercih edin. “Sert kıllı fırçalar, yüzeyi sert olan fırçaların verdiği zararı saçlarınıza vermeyecektir,” diye ekliyor.

2 Saçları parıldayan kadınlar, elektrikli cihazları kullanırken özen gösterirler.

Fön makineleri ile saç ve bukle maşalarındaki yüksek ısı düzeylerinin saçınıza vereceği zararı, saçınızı havluyla kuruttuktan sonra ısıya karşı koruyucu bir ürünle önleyebilirsiniz. Fön makinenize mutlaka bir başlık takın. “Fön makinelerindeki bobinlerin ısı düzeyi o denli yüksektir ki, makineyi saçınıza değdirdiğinizde saçınızı yakabilirsiniz,” diyor kuaför salonu sahibi ve sanat yönetmeni olan Giovanni Mele. “Başlık olmadan, ısıyı ve havayı her tarafa yayarsınız ve bu da saçınızın ipeksi ve parlak değil, kabarık olmasına yol açabilir.” Isıyla çalışan cihazlarınızı on seneden uzun bir süredir kullanıyorsanız, yenilerini satın alın. Yeni teknoloji ürünleri, örneğin seramik saç maşaları, saçınıza şekil vermek için ihtiyaç duyduğunuz zamanı kısaltmakla kalmıyor, aynı zamanda saçınızın elektriklenip matlaşmasını da engelliyor.

3. Saçları parıldayan kadınlar, buklelerinin nemini korumayı ihmal etmiyorlar.

Işık, saçın düz ve yansıtıcı yüzeyine yansıdığı zaman parlaklık oluşur, bunun anlamı da saçınızın parlak olması için kâğıttansa buza benzemesi gerektiğidir. Nemlendirici özelliği olan şampuanlar, saçınızdaki kir ve ürün artıklarını – bunlar, saçınızın matlaşıp incelmesine yol açar – saçınıza zarar vermeden temizler ve tüy hafifliğindeki yağ ve proteinlerle saçınıza parlaklık kazandırır. Dimetikon ve aloe vera gibi maddeleri ihtiva eden şampuanları tercih edin; bu maddeler saç kütiküllerini yumuşatarak saç gövdesini nemle besler.

4. Saçları parıldayan kadınlar, saç kremi kullanmayı ihmal etmezler.

Saçınızı her gün şampuanlamanıza gerek yok, ama banyo yaparken buklelerinizi ıslattıktan sonra uçlara nemlendirici uygulamak, saç tellerinizin yumuşak ve düz olması için elzemdir. Haftada bir ya da iki kez saçınıza nemlendirici maske uygulayın, sonra da duş bonenizi takıp iki ya da üç dakika bekleyin. “Başınızın sıcak kalması, saç kremindeki bileşenlerin saç gövdesine nüfuz etmesini sağlar,” diyor stilist Steve Lococo. “Kuaför salonlarında saç bakımı yaparken kurutucu altında birkaç dakika beklemenizin sebebi budur.”

5. Saçları parıldayan kadınlar, ekstra parlaklık veren şekillendirici ürünleri tercih ederler.

Parlaklık verici ürünler olsun, elektriklenmeyi önleyen kremler, besleyici yağ ya da hacim veren köpükler olsun, kullandığınız şekillendirici ürünün parlaklık arttırıcı bir versiyonunu bulabilirsiniz. Ürünü saç diplerine sürmemeye özen gösterin ve küçük bir parçayı alarak saçınıza sürün. Şekillendirici ürünü doğrudan saçınıza uygulamak yerine, bir parçayı avuç içinize yayın ve saç katmanlarınıza nazikçe uygulayın.

Shelley Levitt, kadınların yaşam tarzını konu alan çok sayıda yayına katkıda bulunmuştur.


5 Adımda Göz Alıcı ve Parlak Saçlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder